Dolar Birden Göçtü! Köprüden Önce Son Çıkış O Tarih Diye Uyarmıştık!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar Birden Göçtü! Köprüden Önce Son Çıkış O Tarih Diye Uyarmıştık!

Dolar Birden Göçtü! Köprüden Önce Son Çıkış O Tarih Diye Uyarmıştık!

Korona virüsü tehdidi ile bir anda hızlı şekilde tırmanışa geçen dolar fiyatları ile ilgili çarpıcı analiz geldi. Eğer FED açıkladığı politikayı uygularsa dolar göçecek. ABD zaten pahalı bir dolar istemiyor ihracatını arttırabilmek için. İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:44
Dolar Birden Göçtü! Köprüden Önce Son Çıkış O Tarih Diye Uyarmıştık!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerikan Merkez Bankası korona virüsünün global piyasaları verdiği tahribatı önlemek adına sert önlemler alıyor. Dün açıklanan sınırsız varlık alımı açıklaması ile birlikte dünya borsaları ufak ufak toparlanmaya başladı.

Dünya piyasalarını ve ABD ekonomisini rahatlatmak adına 2 trilyon dolar piyasaya süreceğini ilan eden FED’in bunu karşılığı olmayan dolar basarak yapacağı söyleniyor.

Parasal Genişleme Başlarsa 2008’de Olduğu Gibi Doları Dip Yaptırır!

Finans uzmanları FED’in açıkladığı derecede bir parasal genişlemeye gitmesi tüm dünyada doların değer kaybına neden olacağını iddia ediyorlar.

2008 Yılında Ne Olmuştu?

Önceki yıllarda 1.60 seviyelerini gören dolar kuru ABD’nin parasal genişlemeye gitmesi ile birlikte ülkemizde 1.15 seviyelerine kadar gerilemişti.

DOLAR

USDTRY – 6.79 Test Edildi, Olası Kar Satışında Hangi Bölge Önemli…USDTRY paritesindeki yükselişler birbiri ardına devam ediyor. Dün itibariyle 6.79 direnci test edildi. Fiyatlar, grafikte de görüldüğü üzere yükselişin takibi için kullandığımız dik açılı uptrend üzerinde kalmaya devam ediyor. Ara ara ufak kar satışları yaşansa da, bu ilk trendin üzerinde tutundukça dolar lehine görüntü gücünü koruyabilir.

Olası kar satışlarında seviye olarak öncelikle 6.71 ara destek, 6.65 ise günlük ana destek olarak takip edilebilir. 6.65’in kırılması durumunda ise 6.44 bölgesi gündeme gelebilir.

Dört saatlik grafikte RSI(14)’e baktığımızda kendi 50 seviyesi üzerinde kalmaya devam etse de, son yükselişi sonrası negatif uyumsuzluk başlamış gözüküyor. Ancak yine de RSI, 50 seviyesi üzerinde tutundukça olası bir kar satışı sürecinin başlaması da uzayabilir.

Destekler: 6.7450 – 6.7100 – 6.6500

Dirençler: 6.79 – 6.82 – 6.87

Uzmanlar dolara yatırım yapmış olanları FED’in politika ve uygulamalarını yakından takip etmeleri konusunda uyarıyorlar. Eğer gerçekten bu büyük parasal genişleme gerçekleşecek olursa dolar kurunda ciddi anlamda düşüşler gerçekleşecektir.

FED’in daha önce açıkladığı parasal genişlemenin gerçekleşeceği tarihe dikkat! O tarihte ani düşüşler yaşanabilir.

İlk uyarı 6.70 seviyesinde yapılmıştı. Şu anda ise 6.70 seviyelerinden işlem görüyor dolar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP