Devletten Her Vatandaşı Ev Sahibi Yapma Projesi

Devletten Her Vatandaşı Ev Sahibi Yapma Projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre konut açığının kapatılması için çalışmalar başlatıldı. Bununda birlikte devlet kiralık konut da üretecek.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:46
Devletten Her Vatandaşı Ev Sahibi Yapma Projesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ev satın almanın zorlaştığı ve kredi faiz oranlarının yükseldiği bu dönemde yeni bir ev almak oldukça zor bir durum olmaya başladı. Hükümet bu konuda yeni adımlar atarak ev alımını kolaylaştırmayı hedefliyor. Vatandaşın konut ihtiyacının karşılanması için birçok yeni düzenleme yapılıyor. Yeni bir açıklama yapıldı. Dar gelirli ailelerin konut alması için bir çalışma yürütüldüğü belirtildi.

Açıklama Geldi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sosyal Politikalar Bakanlığı yeni projelere imza attı. İlerleyen günlerde TOKİ üzerinden ve diğer kuruluşlar üzerinden yapılacak olan konut inşaatlarında dar gelirli ailelerin ön plana çıkarılması hedefleniyor. Ayrıca konut projelerinin artan nüfus yoğunluğundan kaynaklı olarak öncelikle İstanbul’da ve sonrasında ise diğer çevre illerde yapılması planlanıyor.

Konut Hesabında Değişiklik Yapılacak

Devlet konut hesabı altında ev sahibi olmak isteyenlere katkı sunmaktaydı. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalar ile bu katkının da değişeceği ve artırılacağı belirtildi. Ayrıca çeşitli kampanyalar ile tüketicilerin düşük faizli kredi kullanmasının da önünün açılması hedefleniyor.

Bankalardan Destek

Devlet desteğinin yanı sıra bankalarda yatırım hesaplarını çekici yapmak için çeşitli kampanyalar yayınlıyor. Kendi bankalarında yatırım yapan kişilere daha düşük faizli kredi imkânı sunuyorlar. Ayrıca bekletilen paraya faiz uygulaması yapılması durumunda daha yüksek faiz oranları sunuyorlar.

Araştırmalar Sürüyor

Konut açığının 850 000 adet olduğu tahmin ediliyor. Bu sayının azaltılmasına yönelik çalışmalar hızla sürecek. Bu sayının gün geçtikçe artacak olması ilerleyen günlerde sıkıntılara yol açabilecek gibi duruyor. Ayrıca devlet kiralık konutlar da üretmeyi hedefliyor. Geliri düşük kesime uzun vadede kira öder gibi düşük ücretler ödeyerek ev sahibi olmayı amaçlayan bu sistem ile evsiz kimsenin kalmaması hedefleniyor.

Katkılar Ne Durumda?

Devlet katkısı 15 000 TL’dir. Bu rakamın üzerinde katkı sağlanamıyordu. Yapılan açıklamada katkı oranlarının artacağı ve bu rakamın 20 000 TL’ye yükseltileceği belirtildi. Sistemin barındırdığı hatalar ortadan kaldırılarak daha iyi bir sistem kurulması hedefleniyor. Ayrıca vergi kısmında da bir avantaj sağlanması hedefleniyor. Yapılan açıklamada vergi indirimi yapılacağı ve insanların ev almasının daha kolay olacağı belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP