DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
En Temel İhtiyaçlar İçin Çalışma Başladı Ödemeler Ne Zaman?
  • Finans 365
  • Finans
  • En Temel İhtiyaçlar İçin Çalışma Başladı Ödemeler Ne Zaman?

En Temel İhtiyaçlar İçin Çalışma Başladı Ödemeler Ne Zaman?

Devlet desteklerini verirken vatandaşların ihtiyaçlarına göre ayarlama yapıyor. En son ki çalışma ise bu duruma örnek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:47
En Temel İhtiyaçlar İçin Çalışma Başladı Ödemeler Ne Zaman?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gıda yakacak konusunda vatandaşlardan oldukça isteyecek alan devlet bu destek ödemeleri hakkında tekrardan revizyona gitti. Yapılan açıklamağa göre artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Özellikle gıda ve yakacak destekleri gibi köklü destek ödemelerinin revizyonu binlerce vatandaşı heyecanlandırdı. Uzun zamandır verilen bu destekler devletin gündeminde yoktu. Ancak vatandaşa yeterli gelmeyen noktalar da mevcuttu. Bu bağlamda yapılan şikayetler sonuç verdi ve başta gıda desteği ardında yapılacak desteği nakdi ödemeye dönüştürüldü. Devletin yaptığı saha çalışmaları gösteriyordu nakdi olarak verilen devlet destekleri vatandaşın daha çok işine yarıyor. Diğer türlü yapılan devlet desteklerinde bir tarafa yetmeme ve bir tarafın israf etmesi gibi durumlar sıklıkla yaşanıyor.

Sağlam Saha Çalışması Yapıldı

Gıda destekleri nakdi olurken izlenecek politika da belirlendi. Buna göre ya belli başlı marketlerle anlaşılıp hediye kartı tipinde destekler verilecek ya da PTT aracılığıyla direkt nakit çıkışı sağlanacak. Daha önceden koliyle yapılan desteklerden vatandaşlar oldukça şikayetçiydi. Çünkü herkes aynı anda aynı şeyi yemiyordu. Bir hanenin ihtiyacı o kolide yer almıyordu. Devlet bunların önüne geçerek daha efektif bir çalıma sergiledi. Bir diğer destek ise yakacak desteği oldu. Buna göre devlet bu destek için sıkı bir saha çalışmasında bulundu. Kışların sert geçtiği bölgelerde destekler karma şekilde yapılacak. Direkt ödeme alacak olan iller de olacak ödeme ve yakıt alan iller de olacak. Başvuruların kısa zamanda başlamasıyla beraber devletin çizdiği rota da tam belirlenmiş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP