Başvurular Ne Zaman Bitiyor? İnternetten Başvuru Yapan Herkes 2.432,81 TL’yi Aldı

Başvurular Ne Zaman Bitiyor? İnternetten Başvuru Yapan Herkes 2.432,81 TL’yi Aldı

ABONE OL
29 Ocak 2023 12:19
Başvurular Ne Zaman Bitiyor? İnternetten Başvuru Yapan Herkes 2.432,81 TL’yi Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hiçbir geliri olmayan ve iş bulamayan vatandaşlar devletten her gün yeni bir açıklama bekliyor. Bu defa beklenen açıklama geldi, yüzler güldü. İşte detaylar.. Maaş veya ödeme alamayan vatandaşlar bir yanda iş bulamayan vatandaşlar bir yandan sıkıntı yaşıyor. Devlet ise beklenen açıklamayı yaparak milyonlarca vatandaşa umut oldu. Aylık 2.432,81 TL muhtaç aylığı için gereken tüm çalışmaları tamamlayan devlet başvuruları açmaya hazırlanıyor.

Milyonlarca vatandaşa ve binlerce haneye derman olacak ödemeler için eleyici başvuru şartları oluşturuldu Gerçek ihtiyaç sahiplerine ödeme yapılmasını önemseyen devlet bu konuda taviz vermiyor. Ayrılan ödeneğin sınırlı olması vatandaşların titiz seçilmesinde en önemli faktör. Özellikle babasını ya da annesini kaybeden çocuklar ile %40’ın üzerinde engel durumu olan vatandaşlar öncelikli olacak.

Muhtaçlık Aylığı İçin 1 Ay Beklenecek

Ödemeden yararlanmak isteyen vatandaşların hiçbir şekilde maaş ya da ödeme almaması gerekiyor. Ödemelerin hepsi E Devlet üzerinden görüldüğünden dolayı yanlış bilgi verme durumu söz konusu olmayacak. Kişinin sosyal güvencesi de olmamalıdır. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumuyla ilişkili olunmaması şart. Hukuki olarak kısıtlı olan vatandaşlar ile hiçbir şekilde fiil ehliyeti ya da hak ehliyeti olmayan vatandaşlar ödeme kapsamının dışında tutuldu.

Ödeme için başvuru yapılması esnasında kişinin üzerinde taşınır ya da taşınmaz mallar da olmamalıdır. Tüm bu şartları sağlayan vatandaşlar Vakıflar Genel Müdürlüğüne giderek yüz yüze başvuruda bulunacak. Başvuruların en geç 1 ay içinde açıklanması bekleniyor. Ödeme onaylandıktan sonra PTT aracılığı ile maaşını çekebileceksiniz.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP