Devlet Yardımlı Prefabrik Ev Nasıl Alınabilir?

Devlet Yardımlı Prefabrik Ev Nasıl Alınabilir?

ABONE OL
29 Ocak 2023 09:48
Devlet Yardımlı Prefabrik Ev Nasıl Alınabilir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2023 yılında devlet yardımlı prefabrik evlere verilen destek artış sağlanmıştır. 2023 yılı itibari ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından güncellenen destek ödemeleri kapsamında yeni ödeme planına göre destek ödemelerine başlanacaktır. Prefabrik ev desteği, ihtiyaç sahibi ailelere ödenen konut yardımı seçeneklerinden biridir. Kötü barınma koşullarına, sağlıksız koşullara ve düşük yaşam standartlarına sahip hanelere yönelik destek, ailelerin kendi konutlarını inşa etmelerini ve satın almalarını sağlamayı amaçlamaktadır.

2023 yılında toplam 40.000 TL tutarındaki destek ödemesinden yararlanabilmek için bir ailenin bakanlığın ihtiyaç sahibi aile tanımına girmesi gerekiyor. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, şartların karşılanması durumunda destek için bakanlıktan onay alacaktır. Başvuruda bulunmak isteyenlerin öncelikle sosyal yardımlaşma vakıflarına gitmeden ve orada başvurularını yapmadan önce ilçe belediyesini ve valiliği gitmelidir. Vatandaşlar ayrıca Aile Sosyal Yardım Bakanlığı İl Müdürlüklerini gidebilme gibi ikinci seçeneğe de sahiptir.

Devlet Yardımlı Prefabrik Eve Nasıl Alınabilir?

Prefabrik ev kredisi başvurusu ile birlikte konutun proforma faturası, gelir belgesi, maaş bordrosu ve kimlik bilgilerinin başvuru sahibinin tercih ettiği banka şubesine iletilmesi gerekmektedir. Prefabrik konut kredisi sadece gerçek kişilere verilmektedir. Tüzel kişilere prefabrik ev kredisi verilmemektedir. Prefabrik ev kredisi başvuruları genellikle 2 gün içerisinde onaylanmaktadır ancak başvuru sahibinin gecikmesi, dava halinde olan bir borcu veya geçmişte yüklü miktarda kredi çekmiş olması gibi etkenler kredi notunu etkileyerek gecikmeye neden olabilir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP