DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan Açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan Açıklama!

Yüz yüze eğitime başlamak için Bilim Kurulu tavsiyesi dinlenecek. Özel okullarda indirimler üzerine gelişmeler neler ? EBA sistemi üzerinden yapılacak eğitimin yapısı güncellendi mi?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:48
Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan Açıklama!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

16 Mart 2020 tarihinden itibaren kapatılan okullarda eğitim ne zaman başlayacak? Salgın sürecinde, alınan tüm kararlar ileriye dönük verelemiyor. Daha önce belirlenen net takvim şu anda oluşturulamıyor. Daha önce açıklanan 21 Eylül’ de yüz yüze eğitimin başlaması saldının seyrine göre değişim gösterebilir.

24 Ağustos 2020 de mesleki yeterlilik eğitimine katılan öğretmenlerin bazılarının koronavirüse yakalanmasının açıklanmasıyla yeni bir tedirginlik başladı. Çocukların okullarda sağlık güvenliğinin sağlanması nasıl olacak? Okulların temizliği konusunda üç aydır sürdürülen çalışmalar TSE kontrolünde devam ediyor. Okulların eksiğini giderilmesi ile ” Okulum Temiz” sertifikası verilecek.

Kademeli olarak başlayacak olan okula dönüş, EBA Sistemi’nde 31 Ağustos’ta başlıyor. Pandemi başlangıcıyla açılan uzaktan eğitim sistemi eksikleri tamamlanarak yayına devam edecek. EBA üzerinden geçen dönem beklenmeyen sınava yönelik katılım konuları bu dönemde beklenecek. Öğrenciler dersleri izlemek durumunda olacaklar ve öğretmenleriyle canlı etkileşimde bulunacaklar.

İnternete erişmede sorun yaşanan bölgelerde yaklaşık 1 buçuk milyon öğrenciye ulaşılamıyor. Bu çocuklar EBA’dan faydalanamıyor.Bu çocuklar için her çocuğumuza 17 kitaptan oluşan bir set verilecek. 5 bin 200 destek noktası kuruyoruz. Bu noktaları önümüzdeki hafta aktif olacak.

Özel okulların ücret iadeleri hakkında da toplanan kurullar var ve bu konuda velilerin lehine olacak çözümler üretilecek. Her özel okulun kendi içinde bulunduğu koşul doğrultusunda gerçekleşecek olan çözümler veli ile paylaşılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP