DOLAR

%
EURO

%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

%
Yeni Normalle Beraber 28 Binde Kişi Meslek Sahibi Olabilecek

Yeni Normalle Beraber 28 Binde Kişi Meslek Sahibi Olabilecek

İŞKUR normalleşme süreç, kapsamında herkesi mutlu edecek bir haber ile geldi, bu süreçte işsiz kalan, işinden zorunlu olarak çıkmak zorunda kalanlar ve geliri düşük herkes İŞKUR kursları sayesinde iş sahibi olabilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:48
Yeni Normalle Beraber 28 Binde Kişi Meslek Sahibi Olabilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi dönemi gelirin düşmesine neden oldu, vatandaş işsiz kaldı ve geçim sıkıntıları arttı. Bu kapsamda İŞKUR meslek edindirme kurslarını genişletti, toplamda 28 bin kişinin meslek sahibi olması amaçlanıyor. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un önderliğinde başlayan uygulama normalleşme sürecini destekleyene en iyi çalışmalardan biri. Bu sayede bir yerde çalışıp ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen herkes destek olabilecek, meslek öğrenebilecek.

Kursiyerlerin Neredeyse %57’si Kadın

İŞKUR kapsamında verilen kursların çoğuna kadınlar katılıyor. Bunun nedeni evde durmaktan çok sıkılmaları ve bir işin ucundan tutarak para kazanmak istemeleri olabilir. Gelir azaldıkça ev hanımları da çalışarak para kazanmak istiyor. İŞKUR bu noktada özelliklere kadınlara yaradı, Balkan Selçuk “2002 yılından 2020 yılının Eylül ayına kadar toplam 1,7 milyon aşkın kişiyi meslek sahibi yaptık. Normalleşme Döneminin başlangıcı olarak kabul ettiğimiz 1 Haziran’dan Eylül ayı sonuna kadar ise 28 bini aşkın vatandaşımızı kurslardan yararlandırdık” sözleriyle durumun ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kurslar sayesinde vatandaşlar, özellikle kadınlar meslek sahibi olabiliyor ve kendilerini yetiştirerek normalleşme sürecine katkıda bulunuyor. Kursiyerlere bu kapsamda birde belirli bir ödeme yapılıyor, bu doğrultuda istihdam kazanmaları da sağlanmış oluyor. Daha detaylı bilgi için İŞKUR’un sitesine göz atabilirsiniz. Pandemi sürecinin getirileri ile beraber maske basımı gibi farklı meslekler de ortaya çıktı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP