Devlet Asgari Ücretli Kadın Çalışana 12 Bin 454 Lira Destek Ödemesi Veriyor

Devlet Asgari Ücretli Kadın Çalışana 12 Bin 454 Lira Destek Ödemesi Veriyor

ABONE OL
19 Ocak 2023 08:37
Devlet Asgari Ücretli Kadın Çalışana 12 Bin 454 Lira Destek Ödemesi Veriyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışan ya da çalışmayan kadınlar için hibe destek süreçleri devam ediyor. Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın istihdamı projesi kapsamında çalışmalar sürerken bu kapsamda kadınlara 32 ay boyunca hibe destek verilmesi planlanıyor. Çeşitli sınırlandırmalar mevcut. Bu sınırlandırmalara uyacak kadınlara devlet destek vermeye hazır. İşte detaylar..

Kadınların Tamamı Düzenlemeye Dahil Edildi

Proje kapsamında çocuk bakımı alanına ciddi bir hareket gelecek. Buna göre 0-24 aylık çocuğu olan kadınlar kayıtlı çocuk bakıcılarından destek aldıkları taktirde annelere 32 ay hibe destek sağlanacak. Çalışmak isteyen kadınların bebek bakım derdi olmayacakken bakıcılık sektöründe bulunan kadınlar da hızlı şekilde istihdam olabilecek. Çocuk 36 aylık olanak kadar sürmesi planlanan destek de en son destek 32. Ayda verilmiş olacak.

Ev hizmetlerinde çalışan kadınlar işçin düzenlemeler devam ediyor. Buna göre çocuk bakıcılığı yapan kadın son 3 ay sigortalı çalışmışsa 7103 Sayılı Kanuna göre birtakım teşviklerden yararlanabilecek. Eğer kadın son 6 aydır işsiz ise farklı bir kapsamda değerlendirilecek. 6111 kodlu teşvik son 6 ay boyunca işsiz olan kadınlar için hazırlandı. Sadece ev hizmeti görene ayrı çocuk bakan için ise ayrı prim ödemeleri yapılacak.

Çalışan Kadınlara Tazminat!

Evlenip 1 sene içerisinde istifa eden kadın çalışanlar, kıdem tazminatı alabiliyor. Doğum yapan kadınlar bağlamında 16 hafta doğum izni ve gün için de 1,5 saatlik süt izinleri oluyor. Doğum yapan anneler, bedava izin de kullanabiliyor. Doğumdan sonraki16 hafta için de annenin çalışmadığı her gün bağlamında geçici iş göremezlik ödemesi yapılıyor. Asgari ücretle çalışan bir anneye ödenen oran 12.454 lira oluyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP