DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Başvuru Yapıldığı Taktirde Her Haneye 821 TL Ödeme Yapılacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Başvuru Yapıldığı Taktirde Her Haneye 821 TL Ödeme Yapılacak

Başvuru Yapıldığı Taktirde Her Haneye 821 TL Ödeme Yapılacak

Başvuruları tek tek değerlendiren devlet açıklamalar yapmaya devam ediyor. Destekler daha da artamaya devam edecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:51
Başvuru Yapıldığı Taktirde Her Haneye 821 TL Ödeme Yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre devletten destek alan vatandaşların daha da sevineceği haberler geliyor. Başvuru yapıldığı taktirde her aileye 821 TL ödeme yapılacak. Yapılacak olan bu ödemeler vatandaşın cenaze masraflarına gidecek. SGK’lı olarak ölen vatandaşın yararlanacağı ödemelerin hak sahiplerine yapılacağı belirtiliyor. Yasal mirasçılara yapılacak olan ödemelerin yasal mirasçı bulunamadığı taktirde cenaze işlemi ile ilgilenen vatandaşa yapılması ise bir diğer seçenek olarak kendisini gösteriyor. Destekler sadece bunlarla sınırlı kalmayacak. İki farklı destek ödemesinin birleştirilmesiyle beraber piyasada mağdur vatandaş bırakılmayacak. Vatandaşın tümüne kucak açan devlet ölen kişiye de geride kalan kişiye de destekler sunmaya devam ediyor. İlk olarak cenaze desteklerin ödeneceği pakette cenaze ödemelerine eş zamanlı olarak eşi vefat eden kadınlara ya da babası vefat eden kız evlatlara ödem yapacak olan devlet ödemelerin tamamını Ziraat Bankası aracılığıyla yapmayı planlıyor.

Başvurularda Sıkıntı Olmayacak

Eşi vefat eden kadınlara yapılacak olan ötmelerin de 2 ayda bir yapılaması tepkilere sebep olmuştu. Devlet buradan yapılan ötmelerin takvimini değiştirerek ödemeleri artık aylık yapamaya karar verip ve aylık 370 TL ödeme yapacağını açıkladı. Ödemelerin tamamı nakit olarak yapılacak ve kadınlar arzu ederse farklı devlet desteklerine de başvuruda bulunabilecek en popüler olan devlet desteklerim olan gıda ve giyecek desteklerine başvuru yapılmaması konusunda devlet bir engel görmüyor. Cenaze destekleri ile eşi vefat eden kadınlara yapılacak ödemeler eş zamanlı olarak ilerleyecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP