SGK’dan Toplu Ödeme Müjdesi Geliyor

SGK’dan Toplu Ödeme Müjdesi Geliyor

İster işçi olun ister emekli ya da ev hanımı hiç fark etmiyor. SGK ‘dan herkese müjde, toplu ödeme imkanı sunuluyor. Kadın ve erkek çalışanlar çalışma yaşamı içinde yer alırken 3 temel hak üzerinden emekli olabiliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:55
SGK’dan Toplu Ödeme Müjdesi Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu 3 temel şartı gerçekleştiren birde başvuru yapan herkes emekli olabiliyor ve çalışma hayatını sonlandırabiliyor. Ancak bazı vatandaşlar şartlar yerine gelse dahi bir şekilde emekli olamıyor, işte bu vatandaşlara özel SGK’dan harika bir açıklama geldi. Bir türlü emekli olamayan vatandaşlar bu haktan yararlanabilecek ve toplu para iadesi alabilecek. Prim gününü doldurmak ve yaş sınırını tamamlamak emekli olabilmek için gereken şartlar arasındadır. Ancak bir şartın eksik olması halinde para iadesi yapılabilir. Vatandaş başvuruda bulunarak prim ödemelerini geri alabilir.

Çalışma hayatında aktif olan kadın ve erkekler emekli olabilmek için gerekli olan şartlardan birini tamamlayamazsa SGK’ya başvurarak toplu para iadesinden yararlanabilir. SGK prim ödemesinden yararlanabilmek için çalışanın belirli bir çalışma günü şartına da uygun olması gerekir. Özellikle yaş sınırı emeklilik konusunda en çok tartışılandır, EYT’li vatandaşlar tüm şartları sağlansa, prim günleri ödenmiş olsa dahi emekli olamayabilir. Bu gibi bir durumda toplu ödemeye başvurarak prim ödemelerini iade alabilir.

Prim İadesi Kaç TL Olacak?

İşte en çok merak edilen soru, prim ödemesi kaç Tl olarak belirlendi? Bu ödemeler aslında kişiden kişiye değişiyor. Elbette yatırılan primlerin büyük bir önemi bulunuyor. Ayrıca kadınlar için 20, erkekleri içinde 25 yıl şartının sağlanmış olması şart koşuluyor, SGK güncel oranlara göre hesaplama yapıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP