DOLAR

32,5880

0.3%
EURO

35,0275

0.14%
ALTIN(gr)

2.461,02

1,03%
BİST 100

%
Çalışmayana, İşsiz Olana Kredi Başvuru, Şartlar ve İstenen Evraklar – Çalışmayana, İşsiz Olana Kredi Veren Bankalar!
  • Finans 365
  • Bankacılık
  • Çalışmayana, İşsiz Olana Kredi Başvuru, Şartlar ve İstenen Evraklar – Çalışmayana, İşsiz Olana Kredi Veren Bankalar!

Çalışmayana, İşsiz Olana Kredi Başvuru, Şartlar ve İstenen Evraklar – Çalışmayana, İşsiz Olana Kredi Veren Bankalar!

ABONE OL
13 Aralık 2022 21:47
Çalışmayana, İşsiz Olana Kredi Başvuru, Şartlar ve İstenen Evraklar – Çalışmayana, İşsiz Olana Kredi Veren Bankalar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sigortası olmayan, çalışmayanlara kredi imkanı tanıyan bankalar hangileridir? Bankaların istediği şartlar nelerdir? Bankalar çalışmayanlara, kredi verme konusunda titiz davranırlar. Çalışmadığı halde hiçbir yerden hiçbir geliri olmayan kişilere bankaların kredi verme olanakları düşüktür. Bazı bankalar kefilsiz de kredi verme imkanları sağlayabilir. Bu bankaların en bilineni arasında Akbank yer alır. Akbank kefil olmadan kredi vereceği noktada bir gelir belgesi görmek ister. Gelir belgesi gösteremeyen müşteriler ise daha farklı koşullara tabi tutulurlar.

Gelir belgesiz Kredi Veren Bankalar Hangileridir?

Çalışmayan, işsiz ve hiçbir yerden hiçbir şekilde geliri olmayan kişiler bankalardan kredi alamazlar. Ancak kredi notları çok yüksekse daha önce birçok kere bankalarla çalışmışlarsa, banka maddi yeterliliği olan birini kefil olarak göstermeleri neticesinde kredi vermeyi kabul edebilir. Hiçbir şekilde çalışmayan fakat evli olan kadınlar, evli oldukları kişiyi teminat olarak göstererek kredi alabilirler.

Kişilere çalışmıyor olsalar dahi herhangi bir gelir belgesiz, sigortası olmayanlara kredi veren bankalar arasında Akbank, INGbank, Finansbank, İş Bankası yer alır.

Akbank Kredi Alma Koşulları Nelerdir?

Akbank çalışmayana kredi verirken şu şekilde bir yöntem izler. Kişi öncelikle vadesiz bir hesap açtırmalı ve bu hesaba en az 3 adet kendine ait bir fatura otomatik ödeme talimatı vermelidir. Yani banka kişinin gelir belgesi ve kefil gösteremiyorsa, bu noktada müşterisi olmasını talep eder. Vadesiz hesap ve faturalar sonrası, belli bir süre geçtikten sonra kişi kimlik belgeleri ile şubeye giderek kredi başvurusunu gerçekleştirebilir.

Çalışmayanlara İpotek İle Kredi Veren Bankalar Hangileridir?

Bazı bankalar ise gelir belgesi olmadığı noktalarda müşterilerin bir mülkü ipotek etmelerini talep ederler.

Gelir belgesiz fakat ipotekle kredi veren bankalar arasında,

– Garanti Bankası

– İş Bankası

– Şeker Bankası

– Denizbank bulunur.

Bu durumlarda banka teminat olarak öncelikle gelir ya da niteliğinde bir belge ister. Eğer bir yerden bir kira ödeneği almakta iseniz bunu belgelediğiniz takdirde de banka bu belgeyi gelir belgesi olarak kabul eder. Eğer bunların hiçbiri yoksa, örneğin 300.000 TL değerindeki evinizi ipotek ettirerek yarı fiyatında kredi çekebilirsiniz. Fakat yine de banka kredilerin taksitini ödeme gücünüzün olup olmadığını gözetir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP