Kadınlara Müjde! Her Ay 375 TL alabilecekler!

Kadınlara Müjde! Her Ay 375 TL alabilecekler!

Boşanmış olan milyonlarca kadın dul maaşına sahip olup olmadığını merak ediyor. Dul maaşı alma hakkına kimler sahip? Maaş almak için neler yapılması gerekiyor? Nafaka alan kadınlar da dul maaşı alma hakkına sahip olabilecek mi? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:56
Kadınlara Müjde! Her Ay 375 TL alabilecekler!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Boşanmış olan kadınlar dul maaşı alma haklarını merak ediyor. Almak için neler gerekli, nasıl alınıyor ve nereye başvuru yapılıyor? Merak edilen sorular arasında bulunuyor. Cevaplar Haberimizde…

Başvurular nasıl yapılır?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın düzenlediği ödemelerden biri de eşini kaybeden kadınlar için 275 TL olarak yapılıyordu. Daha sonra yapılan açıklamalarla bu miktar 375 TL olarak belirlendi. Bu miktar da birçok kadının dikkatini çekti.

Boşanan Kadınlar Dul Maaşı İçin Hangi Haklara Sahip Olmalı?

Eşlerini kaybeden kadınların yanı sıra ayrılmış olan kadınlar içinde dul maaşı merak edilen konular arasında. Bağkur’lu olma aşamalarına dair belgeler, sgk’ya dahil olmaları veya iş yeri sahibi olmaları da önemlidir. Bu adımlardan geçen her kadın dul maaşı alabilecek.

2020’de Dul Maaşı

Dul maaşı almaya hak kazanan kadınlar son yapılan %6.5 zamlarla beraber 587 TL olan dul maaşına sahip olabilecekler. Dul aylıkları 60 günde bir ödenmektedir. Dul aylığına başvuruda bulunmak için kaybedilen eş ile evli olma şartı aranıyor. Ayrıca tekrar evlenmeme şartı da bu maaşı alabilme şartları arasında bulunuyor. Sgk primini ödeyememiş kadınlar da bu maaştan yararlanabiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP