Dolardaki Çöküş Devam Ediyor (Faiz Kararı Sonrası Dolar Düşüyor)
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolardaki Çöküş Devam Ediyor (Faiz Kararı Sonrası Dolar Düşüyor)

Dolardaki Çöküş Devam Ediyor (Faiz Kararı Sonrası Dolar Düşüyor)

Dolar aniden çakıldı. Az önce açıklanan merkezin faiz kararı sonrası düşüşe geçen dolar destek bulamayınca düşüş hızlandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:56
Dolardaki Çöküş Devam Ediyor (Faiz Kararı Sonrası Dolar Düşüyor)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Az önce açıklanan 325 baz puan faiz indirimi sonrası dolar hızla düştü.

Dün TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri sonrası düşüşe geçen dolar, geceyi yatay hareketlerle geçirdi. Yeni güne 5.73 fiyatından başlayan dolar 09:00 saatinden sonra gelen satışlarla 5.66 seviyesini gördü.

Dolardaki düşüşü tetikleyen sebepler sadece TÜİK’in açıklamış olduğu veriler değil. Donald Trump’ın FED üzerinde faiz indirimi konusunda sürekli baskı yapması ve FED’in bu baskılara dayanamayarak faiz indirimine gideceği beklentisi de doları zayıflatıyor.

Donald Trump Değerli Dolar İstemiyor

Çin ile ticaret savaşı veren ABD parasının değerli olmasını istemiyor. Peki neden? Amerikan Doları değerli olursa rakiplerine oranlarla birim maliyetleri yüksek kalacağı için ihracat rakamlarında büyük düşüşler yaşayacağını bilen ABD yönetimi paralarının değerlenmesini istemiyor.

Çin Yuan’da Sürekli Değer Düşürücü Hamleler Yapıyor

Sürekli dış ticaret fazlası veren Çin ihracattaki konumunu kaybetmemek için para birimi olan Yuan’da sürekli değer düşürücü hamleler yapıyor. Bu da ABD’yi çok kızdırıyor. Bu hamlelere karşı Çin uyarılsa da geri adım atılmıyor. Çin’e geri adım attıramayan ABD doları değersizleştirme adına hamleler yapabilir.

Piyasalar bu riskleri görüyor, dolar her yükselişinde bu sebeple satış yiyor.

Youtube kanallarında yayın yapan, uçuk kaçık tahminlerde bulunan ekonomistlerin dediği gibi dolar da 12-13 liraların görülmesi bu konjonktür de hayal görünüyor.

Dolarda güncel fiyatlar:

Alış 5,6640

Satış 5,6665

Dolara yatırım yapanları ya da yapmış olanları uzmanlar dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Eğer ABD parasını değersizleştirmek isterse çok hızlı bir düşüş trendi başlayabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP