DOLAR

32,5686

0.25%
EURO

35,0044

0.07%
ALTIN(gr)

2.448,61

0,52%
BİST 100

%
Girişimci Kadınlara O Banka da Destek Verdi 100 Bin TL Ödenecek

Girişimci Kadınlara O Banka da Destek Verdi 100 Bin TL Ödenecek

Halk Bankası girişimci kadınlar için ödeme yapacak. Kredi limiti hayli yüksek tutuldu. Bankaların girişimci kadınlar için kampanyalar hazırladığı şu dönemde Halk Bankası ciddi bir hamle yaptı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:57
Girişimci Kadınlara O Banka da Destek Verdi 100 Bin TL Ödenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Daha önce esnaflar yönelik olan kredi kampanyasında kredi limiti 225 nin TL olarak tutulmuş ve binlerce esnaf bu kredin yararlanmıştı. Daha yüksek meblağlar için ciroların ve düzenli gelirin kontrol edildiğim de belirlenmişti. Ancak girişimciler için bilhassa girişimci kadınlar için böylesi bir kampanya yapılmamıştı. Yapılan kredi kampanyaları ise düşük limitli tutulmuştu. 80 bin TL’ye kadar kredi veren bankaların üzerine Halk Bankası yeni bir hamle yaptı. 100 bin TL’ye vatan krediler verilecek. 60 ay da vadesi olacak olan kredi kampanyası için faiz oranı da düşük tutuldu. %0.89 oranında faizle oranlanacak olan krediler için başvuruların en kısa zamanda başlaması bekleniyor. Vade seçeneği 60 ay olarak belirlense de kısa zamanda da ödeme yapılacağı açıklandı. Ödeme planına göre faiz oranı şekillenecek ve vatandaşın üzerinden yük alınacak.

Başvurular Eski Usul Yapılacak

Ödemelerin nasıl olacağı konusunda da açıklama yapan banka devlet ile iş birliği içinde olduğunu açıkladı. İş birliğinin önemli olmasındaki amaç kredilerin kimlere verileceği konusunda ortaya çıkıyor. Kadınlar hâlihazırdaki projelerini ya da iş yerlerinin planlarını ilgili mercilere iletecek. İlgili mercilerden gelen onayla beraber banka kredi verme işlemlerine başlayacak. Kredi başvuruları bankanın şubelerinde gerçekleştirilecek. Kadınların bu bağlamda dakik olması gerekiyor çünkü mesai saatleri dışında hizmet verilmeyecek ve online başvurular olmayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP