DOLAR

32,3679

0.14%
EURO

34,9716

-0.31%
ALTIN(gr)

2.324,11

0,21%
BİST 100

%
Borsa neden düşüyor? Sebep resesyon mu?

Borsa neden düşüyor? Sebep resesyon mu?

Dünya borsalarının resesyon endişesinden Borsa İstanbul etkileniyor mu? Düşüşün sebebi resesyon mu? Borsa ne zaman yükselişe geçer?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:57
Borsa neden düşüyor? Sebep resesyon mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapmış olduğu açıklama ve söylemlerle küresel piyasaları olumsuz yönde etkileyen ABD Başkanı Donald Trump, Çin ürününlerine yüzde 10 ek vergi uygulama kararı almıştı. Uygulanacak olan yeni verginin 1 Eylül tarihinden itibaren uygulanmaya konulacağı bildirilmişti

.

Amerika Birleşik Devletleri’nden yapılan yeni açıklamaya göre, Çin’e getirilen yüzde 10’luk ilave gümrük vergisi uygulamasını, bazı bilişim-teknoloji ürünleri için 15 Aralık tarihine kadar ertelendiğini açıklandı. Bu açıklama sonrası piyasalar hafif toparlanmaya çalışsa da Almanya ve Çin’den gelen olumsuz ekonomik veriler, küresel piyasalarda resesyon endişesini artırdı.

Global çapta oluşan resesyon endişesi Borsa İstanbul’u da etkisi altına aldı. Kurban Bayramı sonrası ilk işlem gününde banka hisselerinde yaşanan sert satışlar ile gerileyen endeksin toparlanıp toparlanamayacağı yatırımcılar tarafından merak ediliyor. ABD borsaları artı seyirde açılış yapsa da Türkiye ve Avrupa borsalarında sert satışlar görüldü.

BORSA NE ZAMAN YÜKSELİŞE GEÇER?

2018 yılını kötü geçiren borsa yatırımcısını şimdiler de global resesyon endişesi sardı. Uzmanlar yatırımcıları dikkatli olmaları noktasında uyarıyor ve küresel piyasalardan gelecek ekonomik verilerin dikkatle takip edilmesi hususunu özellikle belirtiyorlar. 95 bin li seviylerin destek olduğu aşağı kırılım olmadığı sürece kademeli pozisyon alınabileceğini belirten uzmanlar tekniğin yanında global gelişmelerinde anı anına takip edilmesi gerektiği konusunda özellikle uyarıyorlar.

Tüm verilerin yanında Trump’ın açıklamaları da ekonomi için artık önem arz etmeye başladı. Trump’da artık ekonomik bir gösterge haline geldi. Trump’ı takip etmekte de fayda var.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP