Yeni Ev Alacak Vatandaşlar Bu Habere Çok Sevinecek 61 Bin TL Ödeme İçin Geri Sayım Bitti

Yeni Ev Alacak Vatandaşlar Bu Habere Çok Sevinecek 61 Bin TL Ödeme İçin Geri Sayım Bitti

ABONE OL
24 Ocak 2023 21:42
Yeni Ev Alacak Vatandaşlar Bu Habere Çok Sevinecek 61 Bin TL Ödeme İçin Geri Sayım Bitti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zorlu bir süreçten geçen vatandaşlara yardım elini uzatan devlet yeni ev alacaklar için ödeme yapacak. İşte detaylar.. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar araştırmalara girişirken devlet bu vatandaşlar için destek olmaya geliyor. Yeni ev alacak olan vatandaşlar belli şartlar dahilinde devletten hibe desteği alabilecek. Bu şart ise kişinin ilk kez ev alıyor olması olarak açıklandı. 60 bin 182 TL’ye kadar ödenecek para geri ödemeli olacak. Düşük faiz sistemini uygulayacak olan devlet vade seçeneklerini tamamıyla vatandaşlara bırakmış durumda. Ev için yapılacak destek ödemesinde en dikkat çeken durum ise birikin hesapları oldu. Daha öncesinde konut için bankada hesap açıp birikim yapan vatandaşlara ekstra destek sağlanması söz konusu.

Bu sene konut hesabı açan vatandaşlara ödenen hibe para yardımının tekrar değerleme seviyesi üzerinden 33 bin 186 liralık yükseliş göstermesi bekleniyor. Sonuç olarak konut hesabı açarak en az 36 ay süresince derli toplu olarak nakit para birikimi yapan vatandaşlara 2023 senesinde ödenecek olan hibe para devlet desteği yardımı 60 bin 182 TL civarına ulaşmış olacak.

Konut hesabı açan bankalar arasında Ziraat Bankası ‘da yer alırken konut hesabı hem vadeli hesap hem de vadesiz hesap olarak açılabiliyor. Vadeli hesap olarak açan şahıslar birikim süresi boyunca aynı vakitte faiz getirisi de elde edebilirken vadenin sonucunda biriken tutar üzerinden hesaplanmak üzere devlet doğrultusundan hibe para yardımı da biriken tutar üzerinden ekleniyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP