DOLAR

32,3675

0.14%
EURO

34,9736

-0.31%
ALTIN(gr)

2.324,21

0,22%
BİST 100

%
Dolar Rekor Kırdı, Merkez Bankası Frene Bastı!

Dolar Rekor Kırdı, Merkez Bankası Frene Bastı!

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Moody's tarafından yapılan değerlendirme ve Amerika'da faizlerin yükseltilmesi bir anda doların ateşinin çıkmasına neden olmuştu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:57
Dolar Rekor Kırdı, Merkez Bankası Frene Bastı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar Rekor Üstüne Rekor Kırdı

Dün dolar fiyatlarının rekor üstüne rekor kırması ve bugün güne yine yukarı yönlü başlaması üzerine Merkez Bankası beklenen müdahaleyi yaptı ve kısa bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklama metni son derece kısa olmasına rağmen etkisi çok yüksek oldu. Açıklamanın ardından Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir araya geleceği duyuruldu.

İkinci açıklamanın ardından dolar hızla geri çekilmeye başlarken gün içerisinde bir ara 4,50 seviyesini aşan dolar kuru yapılan müdahaleler ile bu seviyenin altına geriledi ve 4,40 lira civarına kadar geldi. Merkez Bankası öğlen saatlerinde doların yukarı yönlü hareketini görerek “Piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumları yakından takip edilmektedir. Gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki etkileri de dikkate alınarak gerekli adımlar atılacaktır” şeklinde mesaj yayımlayarak müdahale sinyali vermişti.

Dolar Neden Yükseliyor?

Aslında dolar son dönemde tüm dünyada yukarı yönlü bir hareket izliyor. Ancak Türkiye’nin kredi notu ortalamasının düşürülmesi, Moody’s tarafından kredi notu için olumsuz açıklamalar yapılması, seçim nedeni ile siyasal belirsizlik yaşanması ve cari açığın beklentilerin üzerinde çıkması gibi ekonomik ve siyasal nedenlerle Türkiye’de ki yükseliş çok daha sert bir şekilde yaşanıyor. Doların yükselmesi ekonomik açıdan sıkıntılar doğuracağı için hem hükümet hem de Merkez Bankası tarafından yakın takip altında tutuluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP