DOLAR

32,5013

0.13%
EURO

34,8849

0.43%
ALTIN(gr)

2.484,99

0,94%
BİST 100

%
Asgari Ücret İçin 2 Bin TL’den Fazla Mı Olacak? Hak İş Sendikasından Açıklama
  • Finans 365
  • Finans
  • Asgari Ücret İçin 2 Bin TL’den Fazla Mı Olacak? Hak İş Sendikasından Açıklama

Asgari Ücret İçin 2 Bin TL’den Fazla Mı Olacak? Hak İş Sendikasından Açıklama

Asgari ücret için Hak İş sendikasından son dakika açıklaması geldi. Asgari ücret için değerlendiren 2 bin TL'nin değerlendirildiği açıklamada Hak- İş Genel Başkanı Mahmut Arslan asgari ücret için 2 bin TL'nin yeterli olmadığını ifade etti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:58
Asgari Ücret İçin 2 Bin TL’den Fazla Mı Olacak? Hak İş Sendikasından Açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asgari ücret konusu hem siyaset hemde ekonomi gündeminden düşmüyor. Milyonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiren asgari ücret son açıklama ise HAK İŞ Sendikasından geldi.

Hak- İş Genel Başkanı Mahmut Arslan asgari ücret yapmış olduğu bir konuşmasında asgari ücret için konuşulan 2 bin TL rakamının yeterli olmayacağını söyledi.

HAK İŞ: ASGARİ ÜCRET İÇİN 2 BİN TL AZ

Hizmet- İş Sendikası’nın KKTC’de düzenlediği genişletilmiş başkanlar kurulu toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantı kapsamında bir konuşma yapan Hak- İş Genel Başkanı Mahmut Arslan önemli konular hakkında açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda asgari ücret konusuna değinen Mahmut Arslan çalışanların enflasyona karşı ezdirilmemesi politikasının göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.

Konuşmasında Yüksek Hakem Kurulu’nun asgari ücret rakamını yüksek tutması gerektiğini ifade eden Hak- İş Genel Başkanı Mahmut Arslan 2 bin TL rakamı üzerinde durdu.

Hak İş tarafından organize edilen toplantı kapsamında yapmış olduğu konuşmasında isim vermeden Türk İş Başkanı Ergün Atalay’ın 2 bin TL önerisini değerlendiren Mahmut Arslan vatandaşların 2 bin TL ile geçinemeyeceklerini söyledi. “Bana göre acele ile söylenmiş bir ifade. Üretici enflasyonu yüzde 40 iken, çalışanlar 2 bin TL ile nasıl geçimlerini sağlayacak?”

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP