DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Asgari Ücrete Yeni Zam Teklifi Belli Oldu! 2021’de Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?
  • Finans 365
  • Finans
  • Asgari Ücrete Yeni Zam Teklifi Belli Oldu! 2021’de Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari Ücrete Yeni Zam Teklifi Belli Oldu! 2021’de Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari ücretlerde yeni düzenlemeler yapılacak.  Toplanacak olan komisyonun ne kadar zaman isteyeceği belli oldu. TCMB ve Türk İş’inde aralarında bulunduğu komisyon ne kadar zam istedi?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:59
Asgari Ücrete Yeni Zam Teklifi Belli Oldu! 2021’de Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2020’nin sonlarındayken en çok merak edilenlerden biri de asgari ücretin ne kadar olacağı idi. Bir çok işçinin gözü hükümetten gelecek olan müjdeli haberdeydi. Her yıl aralık ayında bir komisyon toplanır ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı ile bir toplantı yapılır. Geçtiğimiz sene iki taraf arasında uzlaşma sorunu yaşanmış ve vatandaşlar hayal ettikleri ücreti bulamamışlardır., Bu sene için durumun nasıl olacağını ise kimse kestiremiyor. Gerek pandemi gerekse enflasyon artışlarının asgari tutarı belirlemede nasıl rol oynayacağı konusunda tartışmalı bir sürü fikir ortaya atılmış durumda. Aralık ayına az bir süre kala komisyon aklındakini kamuoyuyla paylaştı.

Asgari ücretle evini geçindirmeye çalışan bir sürü vatandaş bu konuda yetkililerin bir şeyler yapmasını beklemekte. Maaş oranlarının düşük olmasından yakınan işçiler zam oranlarının arttırılmasını ve makul ücretler verilmesini talep ermekte. Peki aralık ayı görüşmeleri için umut veren sonuçlar var mı?

Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Yapılacak?

Asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı ile ilgili net kararların olması henüz güç olsa da uzmanlar bazı tekliflerin belirlendiğinden bahsetmek. Ocak 2020’de alınan kararla asgari ücret brüt; 2.943 TL, net olaraksa 2.324 TL olarak belirlenmişti. Her yıl aralık ayında belirlenen tutarlar içinse geri sayım başladı. 2021 zam teklifleri için gözler toplanacak olan komisyona çevrilmişken. İlk açıklamalar geldi. TCBM, TİSK, TÜİK ve Türk İş’inde aralarında bulunduğu uzun bir toplantı yapıldı. Herkes o toplantıdan gelecek haberi bekliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP