Beklenen Haber Geldi! Geliri Olmayanlara Devlet Maaş Bağlıyor

Beklenen Haber Geldi! Geliri Olmayanlara Devlet Maaş Bağlıyor

ABONE OL
14 Ocak 2023 23:13
Beklenen Haber Geldi! Geliri Olmayanlara Devlet Maaş Bağlıyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal devlet olarak geliri olmayan vatandaşı kollayan devlet yeni düzenleme ile işsiz, ihtiyaç sahibi, hasta, kadın demeden maaşa bağlayacak. Bu maaştan yaralanmak için kaymakamlığa veya valiliğe başvuruda bulanmanız gerekiyor. Ailedeki kişi sayısı baz alınmadan yapılacak olan yardımda başka şartlar konuşulmaktadır. İşte detaylar..

Devlet Çeşitli Durumlar İçin Kendini Hazırlamaktadır

İşsizlik ve maddi zorluğa paralel olarak devlet de yardımları artırdı. En son düzenleme ile ailedeki durumlar baz alınarak dağıtılması planlanan yardım için net bir tarih verilmedi. Ancak yıl sonuna kadar yardımların vatandaşın eline ulaşması bekleniyor. Destek ödemeleri olarak da bahsi geçen ödemeler için kaymakamlığa veya valiliğe başvuruda bulunmanız şart. Valilik kapsamında yapılan yardımlarda çeşitlilik de söz konusu. Aile taraması esnasında başka sorunlarla da karşılaşılırsa o zaman başka yardımlar da bağlanabilir. Yakacak yardımı, gıda yardımı, maddi yardım gibi yardımlar ailelerin maddi sorunlarını çözmeleri için dağıtılıyor.

Bu yardımlara ilaveten fakirlik maaşı da bağlanması söz konusu olabilir. Yapılan bir diğer yardım olan fakirlik maaşı için valiliğe ya da sosyal yardımlaşma birimlerine başvurulmalıdır. Başvuru olumlu sonuçlanırsa valiliğin ilgili biriminde o şahıs için bir dosya açılır. Ve o dosyaya işlenerek kişiye her ay yardım yapılır. Bu maaşı almak için çeşitli şartalar öngörülmüştür. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ,eğer mültecileri kapsayan bir yardım değilse, tüm yardımlar için en temel özelliktir. Buna ek olarak başka yerlerden yardım alamamak devletten ekstradan maaş almamak gerekiyor. Yardımı alacak kişi çocuksa anne veya babasını kaybetmiş olması gerekmektedir. Ve tüm bunları belgeleyerek ilgili makamlara sunması şarttır.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (4)
  • Şirin Özdemir

    Ben engelliyim benim maâşımıda kesti bu sosyal devlet neden bahsediyorlar sindi sosyal devlet dediyimiz bir ülke askerde görevi basında hasta olan insanin maaşınımı kesmekle buna sosyal devletmi yoksa insanları ötekileştiren devletmi deniyor

  • Ademavcı

    Hiçbiryerdengelirimyokverilirseiyiolur

  • Cemile yilmaz

    Bana verin para sikorta yok bakur yok uzerimde birşey yok

  • Ridvangulcig

    Sosyardİmmaasİhesbayatackmİnezaman


HIZLI YORUM YAP