DOLAR

32,5826

0.29%
EURO

34,7946

0.01%
ALTIN(gr)

2.485,40

0,05%
BİST 100

%
Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Korgeneral Aleksandr Fomin:Türkiye’yi takdir ediyoruz!
  • Finans 365
  • Finans
  • Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Korgeneral Aleksandr Fomin:Türkiye’yi takdir ediyoruz!

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Korgeneral Aleksandr Fomin:Türkiye’yi takdir ediyoruz!

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Korgeneral Aleksandr Fomin, Rusya ve ABD arasında devam eden tartışmalara Türkiye'nin müttefik ve ortak olarak müdahil olmasını takip etmeye devam edeceklerini açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:02
Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Korgeneral Aleksandr Fomin:Türkiye’yi takdir ediyoruz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Korgeneral Aleksandr Fomin, Türkiye ve ABD’nin S-400 konusunda baskı sürecinden geçtiklerini ve ABD yönetiminin Türkiye’ye yönelik baskısının devam ettiğini açıkladı. Baskı sürecinin sonunda Türkiye’nin kazanan taraf olabileceğini açıklayan Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Korgeneral Aleksandr Fomin, Türkiye’nin ABD tarafından yaptırımlara ve tehditlere karşı dimdik ayakta durmasını desteklediklerini ve hayranlık uyandırıcı gelişmeler yaşandığını açıkladı.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Korgeneral Aleksandr Fomin, “Gerilimi azaltma bölgesinde Türk ve Rus askerlerinin katılımıyla koordineli bir şekilde ortak devriye nöbetlerinin organizasyonu ile ilgili Türk ortaklarımızla aktif çalışmamız sürüyor.” dedi.

Fomin, “Türk ortaklarımızın böylesine aktif duruşu takdire şayan. ABD’nin muazzam baskısına rağmen onlar müthiş bir kararlılık ve katı tutum sergiledi” diye konuştu.

S-400 füze ve hava savunma sisteminin Patriot’lara göre bazı avantajları olduğunu ve F-35 programından çıkarılması durumunda Türkiye’nin SU-57 jetlerini satın alabileceği ve bu jetler ile kendisini savunmaya devam edebilecek olduğu açıklandı.

Rusya ve ABD arasında Türkiye tartışmalarının bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP