DOLAR

32,5914

0.31%
EURO

35,0470

0.2%
ALTIN(gr)

2.459,24

0,96%
BİST 100

%
İŞKUR’dan Sevindiren Duyuru! Kamu Kurumları Personel Arıyor!
  • Finans 365
  • Gündem
  • İŞKUR’dan Sevindiren Duyuru! Kamu Kurumları Personel Arıyor!

İŞKUR’dan Sevindiren Duyuru! Kamu Kurumları Personel Arıyor!

Artan işsizlik oranı, Türkiye’nin kanayan yaralarından biri haline geldi. Her ne kadar pandemi sürecinde kişileri işten çıkarmak yasaklansa da henüz iş bulamamış vatandaş geçim derdi çekiyor. İşte bu durum için İŞKUR’dan müjdeli bir haber geldi. Detaylar bu haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:02
İŞKUR’dan Sevindiren Duyuru! Kamu Kurumları Personel Arıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

7 Kuruluş Personel Arıyor

Türkiye çapında işsizliğin büyük sıkıntı yarattığının bilincindeki İŞKUR, bu oranı azaltmak için çalışmalara başladı. Yedi kamu kurumunu personel alımı yapacağı haberini duyuran İŞKUR, işsiz vatandaşlara sevindirici haberi verdi. İş alımları sadece Türk vatandaşlarına yönelik yapılacak. 6 Kasım gecesine kadar yapılan iş başvurularında başvuru yollayan tüm kişiler, iş sahibi olma imkanına sahip olacak. İş başvurusu için sunulan gereklilikler de oldukça basit. İş arayan tüm kişiler, bulundukları şehir veya ilçeye bağlı İŞKUR şubesini ziyaret ederek iş başvurusunda bulundukları takdirde, işlemleri tamamlayarak iş sahibi olabilecek. Başvuru yapmanın diğer bir yolu ise internet. Memur ve kamu personeli iş başvurusunda bulunmak isteyen bireyler, İŞKUR’un e-şubesine internet üzerinden giriş yaptıktan sonra adımları takip ederek iş sahibi olabilecek. E-şube vasıtasıyla başvuru yapmak isteyen kişilerin, üyelik işlemlerini tamamladıktan sonra işyeri seçeneğinde kamu butonunu seçmesi, iş arayışına başlamak için ilk adım.

Neredeyse Şartsız İş İmkânı İŞKUR’dan

İŞKUR’un 7 kamu kuruluşuna personel sağlama uygulamasıyla birlikte iş sahibi olmak kolaylaştı. Başvuru sahiplerinin İŞKUR üzerinden yapacağı başvurular içinse aranan şartlar fazla değil. Emekli olmamış olmak, reşit sayılmak, ilk okul mezuniyetini tamamlamış olmak, T.C. vatandaşı olmak ve kişinin sicilinin temiz olması, başvuruda bulunmak için gereken ön şartlar arasında. İşe alım işleminin tamamlanması için gereken diğer şartlarsa, kurumlar tarafından belirtiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP