DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
MASAK Tarafından Yapılan Kripto Para Rehberi, Dogecoin ve Shiba Inu (SHIB), Ethereum Klasik Oldu!
  • Finans 365
  • Finans
  • MASAK Tarafından Yapılan Kripto Para Rehberi, Dogecoin ve Shiba Inu (SHIB), Ethereum Klasik Oldu!

MASAK Tarafından Yapılan Kripto Para Rehberi, Dogecoin ve Shiba Inu (SHIB), Ethereum Klasik Oldu!

Bu hafta Türkiye borsasında regülasyon ve vergiler açısından bazı gelişmeler yaşandı. ABD ve SEC başkanlarından açıklamalar ardı ardına geldi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:03
MASAK Tarafından Yapılan Kripto Para Rehberi, Dogecoin ve Shiba Inu (SHIB), Ethereum Klasik Oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Citi markasının kripto para dünyasına girmeyi düşündüğü ve altcoin pazarında da yeni trendlere girilmesine tanıklık ediliyor.

Bunların herbiri konuşulması gerekli olan ayrı konulardır. MASAK’ın kripto para platformları açısından bir rehber yayınladı. Dogecoin’in yerini almaya çalışan Shiba Inu tokendan ve kendi adına sıra dışı olan bir grafik çizen Ethereum Klasik vatandaşlar tarafından ilgi uyandırıyor. Mali Suçları Araştırma Kurulu olan MASAK, kripto para borsaları açısından bir rehber yayınladı. Rehberde bulunan suç gelirlerinin aklanması açısından terörizmin finansman olmak gibi yasa dışı amaçlarla yapılmış olan işlemlerin önüne geçmek açısından ne gibi önlemlerin alınacağı, bu işlemlerin yine nasıl gerçekleştirilmesi gerektiği ve hangi işlemi yerine getirirken bu kişilerin şüpheli olabileceği konuları MASAK tarafından açıklanıyor.

Şüpheli Olan Profillere Sahip Olan Kişiler

Müşterilerin yükümlülere başvuruları içerisinde, ibraz, tevdii ya da belgelerde yetersiz bilgilerin bulunması, verdikleri bilgilerin de birbiriyle çelişkili bulunması ya da bu bilgiler verilirken bu konuda isteksiz davranılması şüpheli profiline sahiptir. Ayrıca işlem yapılması açısından para ve yahut hediyelerin teklifinde bulunulması ya da müşteri hakkında da suç gelirlerinin aklanması ya da terörün finanse edilmesiyle ilgili olarak da ayrıca medya da haberlerin bulunması gibi de somut delillerin de bulunmuş olması yine şüpheli olan profilleri göstermektedir. Müşteri bazen genel müşteri tavrından sıyrılıp teditkar veya bazen de oldukça yakın davranması da yine şüpheli olan davranışı gösteriyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP