DOLAR

32,4653

-0.1%
EURO

34,8266

-0.54%
ALTIN(gr)

2.442,39

0,27%
BİST 100

%
İşi Olmayan Vatandaşlara Devletten Her Ay 1611 TL’ye Varan Aylık Maaş!
  • Finans 365
  • Finans
  • İşi Olmayan Vatandaşlara Devletten Her Ay 1611 TL’ye Varan Aylık Maaş!

İşi Olmayan Vatandaşlara Devletten Her Ay 1611 TL’ye Varan Aylık Maaş!

Devlet işi olmayan vatandaşlara her ay 1611 TL'ye varan aylık ödemesi yapıyor. Belirli şartların sağlanması halinde verilen işsizlik maaşına ilişkin başvuru koşullarını ve başvuruların nereye, nasıl yapılacağı gibi ayrıntıları sizlerle paylaşıyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:04
İşi Olmayan Vatandaşlara Devletten Her Ay 1611 TL’ye Varan Aylık Maaş!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilindiği üzere devlet işsiz kalan vatandaşlara belirli başvuru koşullarını sağlamaları durumunda işsizlik maaşı ödemesi yapıyor. İşsiz kalan vatandaşın çalışmış olduğu son işinde ki maaşına göre belirlenen bu maaş en az 805 TL olarak ödeniyor. Bu rakamda en yüksek tutar ise 1611 TL.

Devletin işi olmayan vatandaşlara sağladığı bu maaşı kimler alabilir? İşte mevzuatta yer alan tüm koşulları sizlerle paylaşıyoruz.

İŞSİZLİK MAAŞI NASIL ALINIR?

İşsizlik maaşı almak isteyen vatandaşların, sağlamaları gereken başvuru koşulları ve dikkat etmeleri gereken hususlar şu şekilde,

Devletin sağladığı işsizlik maaşını alacak vatandaşların sağlamaları gereken ilk koşul kendi istekleri dışında işten çıkarılmış olmaları. Bu şart çalışanın işinden çıkarılması veya iş yerinin iflas etmesi gibi durumlarda da sağlanıyor. Bu şartı sağlayan vatandaşların son üç yıl içinde en az 600 gün işsizlik sigorta primlerinin ödemiş olmaları gerekiyor. İşten ayrılma ve prim şartını sağlayan vatandaşlarda son olarak ise değiştirilmesi gündemde olan ve iş yerinden ayrılmadan önce 120 prim ödemesi yapmış olunması şartını da sağlamaları isteniyor.

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURULARI

İşsizlik maaşı başvurusunda bulunacak olan vatandaşlar yukarıda yer alan başvuruları sağlamaları halinde aylık maaş alabilirler. Bunun işin e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek olan vatandaşlar başvurularını ayrıca İŞKUR Müdürlükleri aracılığıyla da yapabilirler.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP