DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Aylar Sonra İlk Yolcu Gemisi Kuşadası Limanı’nda!

Aylar Sonra İlk Yolcu Gemisi Kuşadası Limanı’nda!

Korona virüs salgını başlamasıyla duran turist gemileri yeniden limanlarda! İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:04
Aylar Sonra İlk Yolcu Gemisi Kuşadası Limanı’nda!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyük turistik gemiler olan cruiselar uzun zamandan beri limanlara gelemiyor. Tüm dünyayı saran salgın ile duran turistik geziler gemi turizmini de etkiledi. Her yıl milyonlarca kişinin geldiği Kuşadası Limanı sessiz günler geçiriyordu.

Yunanistan’ın Pire Limanı’ndan hareketle Kuşadası’na gelen turist gemisinde sadece mürettebat bulunuyor. Yeni turizm sezonu için personel ihtiyacı giderilecek, bakım ve onarımı yapılacak ve geminin temel ihtiyaçları karşılanacak.

Aylar sonra limana yanaşan gemiyi gören çevre halkı da sevincini gizleyemedi. Önümüzdeki süreçte cruise gemilerinin Akdeniz’de seferlere başlaması bekleniyor.

Ege ve Akdeniz’de bulunan turistik limanlar hem bölge hem de ülke ekonomisine canlılık kazandırıyor. Limanların açılmasıyla hareketli günlerin tekrar başlamasını sabırsızlıkla bekleyen liman sakinleri, insanların gelmesiyle oluşacak canlılığı dört gözle bekliyor. Hala salgın sürecinde olmamız ve seferlerin kontrollü gerçekleşmesi sonucu gelemeyen turistler var. Bu süreç içinde alınacak tedbirlerin yetersiz kalabileceği durumlar göz önünde bulundurularak, yeni turizm sezonunun açılması bekleniyor.

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan kontrol noktasında termal kamera gözlemleri yapılarak yolcuların sağlıklı bir şekilde inmesi sağlansa dahi, daha sonra gelişebilecek hastalanma riski bulunduğundan seferler henüz başlatılamıyor. Ancak her türlü tedbirin düşünüldüğünü görmek başta turizmcilere, sonrasında gelmeyi planlayan turistler için bir güven alanı oluşturuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP