DOLAR

32,5556

0.18%
EURO

34,9696

-0.09%
ALTIN(gr)

2.443,97

0,33%
BİST 100

%
Bir kıvılcam enflasyonu %50’ye yükseltir

Bir kıvılcam enflasyonu %50’ye yükseltir

Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü’nden Prof. Dr. Kamil Yılmaz, %50 enflasyon kıvılcam ile gerçek olabilir diye konuştu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:06
Bir kıvılcam enflasyonu %50’ye yükseltir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü’nden Prof. Dr. Kamil Yılmaz, bir kıvılcam ve şok dalgası sonrasında enflasyonun %50’yi geçebilecek olduğunu açıkladı.

Enflasyon oranlarının artacak olduğunu düşünen uzmanlar, fiyat artışlarına devam edebilecek olduğunu ve enflasyon oranlarında beklenenden daha fazla artış olabileceğini açıkladı.

Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü’nden Prof. Dr. Kamil Yılmaz, “Bu yıl ekonominin yüzde 2-3 arasında küçüleceğini düşünüyorum. Eğer hiçbir şey yapılmazsa, belirsizlik devam ederse yeni şoklara açık bir ekonomi olursa küçülme yüzde 3’leri de geçebilir. Yıl sonunda enflasyonun yüzde 20’nin altına inmesi oldukça zor gözüküyor. İşsizlik yılı yüzde 16-17 civarında tamamlayabilir” dedi.

Yılmaz, ”Şimdi S-400’ler konusunda yine Trump bir tvit atsa alın size bir yangın daha. O yangını söndürmek yine yoksulun sofrasında sabit gelirlinin sofrasındaki aşını etkiliyor. İşsizliğin yükseldiği, enflasyonun yüzde 25’e çıktığı bir ortamda insanların tepki vermemesini bekleyemezsiniz. AKP’nin İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra Türkiye nüfusunun yüzde 60’ının yaşadığı yerel yönetimleri kaybetmesi ekonomik krizden zarar gören bu kesimlerin iktidardan umudunu kesmesinin sonucudur.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP