DOLAR

32,5852

0.16%
EURO

35,0042

-0.11%
ALTIN(gr)

2.438,30

0,10%
BİST 100

%
Banka hisseleri ile birlikte endekste coşacak! En yüksek getiri potansiyeli Garanti’de
  • Finans 365
  • Borsa
  • Banka hisseleri ile birlikte endekste coşacak! En yüksek getiri potansiyeli Garanti’de

Banka hisseleri ile birlikte endekste coşacak! En yüksek getiri potansiyeli Garanti’de

Son 2 yıldır yatırımcısını üzen banka hisseleri ile ilgili Turkish Bank'tan çarpıcı bir rapor geldi. Birçok banka hissesi için al önerisinde bulunan Turkish Bank özellikle Garanti Bankası (Garan) hisselerini öneriyor. İşte borsa yatırımcısının ilgisini çekecek olan o çarpıcı raporun detayları.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:07
Banka hisseleri ile birlikte endekste coşacak! En yüksek getiri potansiyeli Garanti’de
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Turkish Bank bankalar ile ilgili tahmin ve analizlerini yayınladı. Raporda özellikle Garan hissesi hakkında belirttikleri ile dikkat çeken Turkish Bank banka hisselerin çoğu için “al” dedi.

İşte Çarpıcı Raporun Detayları

Marj toparlanması 3. çeyrekte başlayacak ve önemli bir kazanç kalitesinde iyileşme özel bankaların ROE’sini MY22e’de %16’da görüyoruz. on yıl, ancak değerlemeleri bunu yansıtmıyor.

Banka Hisseleri Arasında Garanti’yi Tercih Edin

Akbank, İş Bankası, YKB’deki Alımları elinde tut; Halkbank’ta indirim; Vakıfbank‘a tutunun; TP’leri ayarla 2H21e’de çekirdek ÜFE’yi artırmak için marjları iyileştirmek ve marj iyileşmesinin yukarı yönlü olarak 3. çeyrekte başlayacağı yönündeki görüşümüzü yineliyoruz. kredilerin yeniden fiyatlandırılması, yükümlülükleri aşıyor.

Özel bankaların NIM’leri H2’de 20bps artırabilir ve gelecek yıl FY20/22e arasında ÜFE’de %21 CAGR’ye yol açan 60bps ve bankaların ROE’si %16’ya yükseldi. Bu, elde ettikleri en yüksek karlılık düzeyi olacaktır. son on yılda ve 21e 0.4x PB, değerleme aralığının dip noktasına yakın, bunu yansıtmaktan çekiniyor. FY21e kazançlarımızı daha düşük CoR üzerinden %12 artırıyoruz iyi huylu 1H21 sayılarını gördükten sonra varsayımlar. Yine de, sadece ince ayar yapıyoruz Mevduat maliyetlerindeki iyileşmeyi biraz geciktirdiğimiz için FY22/23e kazançları. biz ayarlıyoruz TP’lerimiz marjinal olarak ve dört özel bankanın hepsinde Satın alma notlarını koruyor: Akbank, Garanti, İş Bankası ve YKB.

Turkish Bank’ın Banka Hisseleri Üzerindeki Tahminleri

Garanti, daha güçlü kârlılığı nedeniyle tercihimizdir…

Bankaların provizyon giderlerini normalleştirmeleri için alan bırakın özel bankaların CoR 1Y21’de c100bps (serbest provizyonlar dahil) ile geldi ve marj baskılarına karşı alt çizgilerini destekledi. Marjlar iyileştikçe ve varlık olarak kalite toleransı H2’de sona eriyor, tedarik giderlerinin normalleşmesini ve CoR’yi bekliyoruz tüm yıl için c120bps’ye ulaşmak. Bu nedenle, kazançların yalnızca %11 artmasını bekliyoruz HoH H2’de. Marj toparlanmasının olumlu etkisi, MY22e’de daha görünür olacak. 

Fonlama maliyetleri artmaya başladıkça. FY22e’de kazançların %23 artmasını bekliyoruz. Devlet bankaları hala zor durumda Devlet bankaları 1Y21’de derin marj erozyonları yaşadı ve önemli miktarda zorunda kalacaklarını düşündüğümüz, kârlılık kayıplarını önlemek için karşılık miktarı daha sonra doldurun. Düşük NIM tahminlerinin ardından, FY22/23e kazançlarımızı düşürdük ortalama olarak %34/12 öngörüyor.

TP’lerimizi daha düşük kazanç tahminleri için ayarlıyoruz; Düşük kârlılık ve sınırlı sermaye tamponları nedeniyle Halkbank’ta indirimin yinelenmesi. Biz Vakıfbank’ta Bekletme notunu korumak

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP