DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Dolar Neden 7 Lirayı Geçemiyor? Hızlı Satış Geldi

Dolar Neden 7 Lirayı Geçemiyor? Hızlı Satış Geldi

Dolar psikolojik direnç olan 7 lira sınırına dayandı ama bir türlü geçemedi. Karşılıksız dolar basımı başladı mı? Fed kararı sonrası da satış yedi. Peki bundan sonra ne olacak? Dolar yükselecek mi? Düşecek mi? Nasıl bir seyir izleyecek? Son uzman yorumları dolar için ne hedef fiyat veriyor? Merak edilen soruları teknik analiz ile cevaplandırmaya çalıştık.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:08
Dolar Neden 7 Lirayı Geçemiyor? Hızlı Satış Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar 7 liradan dayağı yedi.

Finans piyasaları çalkalanmaya devam ediyor. Dün eksi fiyatları gören petrolde sular durulmuyor. Trump petrol şirketlerini kurtarmak için müdahale edeceğini açıkladı. Dolar ise çok hareketli. Psikolojik eşiğe dayandı. Herkes 7 lirayı geçip geçemeyeceğini merak ediyor.

Uzmanlar Ne Diyor?

Petrol Piyasasında Tarihi Gün

Coronavirüs pandemisi dünyanın düzenini değiştirmeye doğru giderken, bazı alanlarda arz ve talep dengesinin şaşmasına sebep oldu. Bunlardan en önemlisi Petrol piyasasında gerçekleştirildi.

Başta havacılık sektörü olmak üzere, dünyanın enerji kullanımı bol olan sektörler coronavirüs sebebiyle kepenk kapatırken doğal olarak petrol talebi en alt seviyeye indi. Ancak OPEC görüşmelerine rağmen petrol arzı istenilen düzeyde gerileyemedi. Petrol depolarında yer kalmadı ve ABD tipi Mayıs vadeli ham petrol piyasası, vadenin son gününde negatif fiyata inerek -40 $ seviyelerini gördü. Bu finansal piyasalarda eşi benzeri çok az rastlanan tarihi bir durum olarak kayıtlara geçti.

ABD Başkanı Donald Trump, petrol piyasasında yaşanan bu durumun geçici olduğunu, buna sebep olan sebebin kimsenin geçici bir süreliğine petrol ihtiyacının olmaması olduğunu ve 75 milyon varlık ham petrol alınacağını belirtti.

Bu duruma sebep olan Covid-19 Pandemisi ise Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamasına göre halen zirve noktaya ulaşmış değil.

DOLAR

USDTRY- 7.0000 Bölgesi Sınırında

Yükselen kanal içerisinde seyrinin koruyan USDTRY paritesi geçtiğimiz haftadan bu yana test ettiği 7.0000 direnç bölgesi sınırına yeniden dayanmış durumda. Bu bölgenin yukarı kırılması halinde paritede 7.0500 ve 7.1000 seviyeleri sonraki direnç bölgeleri olarak izlenebilir. Diğer yandan olası yaşanabilecek düşüşlerde ise 6.9670 ve yükselen kanalın alt bandı ilk deste bölgeleri olarak izlenebilir. Bu bölge altına olası geri çekilmelerde ise 6.9250 ve 6.8800 seviyeleri destek oluşturabilir.

Destekler: 6.9670-6.9250-6.8800

Dirençler: 7.0000-7.0500-7.1000

Dolar Neden 7 Lirayı Geçemiyor?

Fiyatlar artık doygunluğa ulaştı. Daha üzeri fiyatlarının görünme olasılığı düştükçe dolar pozisyonunda olanlar satışa yöneliyorlar. Bu seviylerden kimse dolar almaya yanaşmıyor. Maliyetleri aşağıda olanlar realizasyon yapmaya başladı. Bunlara ek olarak FED’in karşılığı olmayan dolar basacağını açık açık söylemiş olması dolara olan talebi düşürdü.

Dolar için bu seviyelerden alım yapmanın riskli olacağını belirten uzmanlar her an kar satışlarının gelebileceği konusunda uyarıyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP