DOLAR

32,4741

-0.05%
EURO

35,0469

-0.03%
ALTIN(gr)

2.436,71

0,03%
BİST 100

%
16 Yılda Yatırımı Toplam Destek 1 Milyar Lira Oldu

16 Yılda Yatırımı Toplam Destek 1 Milyar Lira Oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Mustafa Varank AKP iktidarı döneminde toplam yatırımın 1 milyar lira olduğunu söyledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:08
16 Yılda Yatırımı Toplam Destek 1 Milyar Lira Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Mustafa Varank, son 16 yıl içerisinde 1 milyar lira değerinde yatırıma teşvik vermiş olduklarını ve 6.000’in üzerinde vatandaşa da yeni iş imkanlarının sağlanmakta olduğunu açıkladı.

Bakan Varank, bazı temasları yerine getirmek için Ağrı’ya geldi. Varank, kentte bir düğün salonunda istişare toplantısı noktasında sanayicilerle buluştu. Varank yapmış olduğu konuşması sırasında ülkemizin ekonomisinin sanayiciler sayesinde ilerleme göstermekte olduğunu ve geliştiğini açıkladı.

Varank bakanlık olarak kendilerinin de yapılacak olan yatırım öncülüğü sayesinde bir büyüme hedefinde ilerlediğini aktarırken büyümeyi sırtlamakta olan faktörleri desteklediklerini, sorunlarla beraber bu noktada önerileri de takip etmekte olduklarını, ülkemizi daha çok büyüyerek, daha çok kalkınarak ve refah artışının sürekli hale gelmesini istediklerinin altını çizdi.

Varank açıklamasını yaptığı sırada son 16 sene içerisinde güçlü bir temelin inşasını yaptıklarını, eğitimden sağlığa, sanayiden tarıma birçok alanda ise çok önemli reformları ortaya çıkardıklarını açıkladı. Varank, fabrikalar açıldığını, altyapılar kurduklarını ve bu şekilde istihdam oluşturduklarını belirtirken artık ekonominin gücüne güç katmak istediklerini ve milli teknoloji, güçlü sanayi mottosuyla beraber katma değerli bir üretime geçilmesinin istendiğinin de altını çizdi.

Varank, küresel rekabet sırasında ön plana geçmenin üretilmekte olan ürünün kalitesini yüksek tutabilme ve ürün çeşitliliğini artırmakla mümkün olduğunu ve bunun için de mevcut kabiliyetin daha fazla geliştirileceği ifade edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP