DOLAR

32,6046

0.39%
EURO

34,8214

0.24%
ALTIN(gr)

2.502,27

0,73%
BİST 100

%
BİM, A-101 ve Migros’tan Tepki Çeken Karar! Mübarek Ayda Fırsatçılık
  • Finans 365
  • Gündem
  • BİM, A-101 ve Migros’tan Tepki Çeken Karar! Mübarek Ayda Fırsatçılık

BİM, A-101 ve Migros’tan Tepki Çeken Karar! Mübarek Ayda Fırsatçılık

Gelen tüm tepkilere rağmen marketlerde temel ihtiyaç malzemelerinin tamamına zamlar gelmeye devam ediyor. Meyve, sebze, beyaz et, kırmızı et fiyatlarında artışlar görülüyor. Vatandaş bu konudan çok şikayetçi. Market zincirleri ise bakın kendilerini nasıl savunuyorlar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:08
BİM, A-101 ve Migros’tan Tepki Çeken Karar! Mübarek Ayda Fırsatçılık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ramazan ayına girmeden önce zamlanmaya başlayan gıda fiyatları zirve yapmıştı. Yedi lira üzerini gören dolar sonrası marketlerde yapılan zamlar devam ediyor. Yapılan zamlar kaldığı gibi üzerine yeni zamlar yapılmaya devam ediliyor. Vatandaş çok tepkili. Dolar yükselince hemen ardı ardına zam yapan marketler düştüğünde ise neden fiyat düşürmeyip üstüne üstlük zam yapmaya devam ediyor? Dolar yükselirken de zam oluyor, düşerken de. Vatandaş bunun sebebini öğrenmek istiyor. Zaten %20’ye varan zamlar yapılmıştı Ramazan öncesi, şimdi dolar bahane edilerek yine neden zam yapılıyor?

Zam Yaparken Döviz Kurlarını Bahane Edenler Yeni Yapılan Zamlar İçin Neyi Bahane Ediyorlar?

Ülkemizin en büyük market zincirlerinden gelen açıklama herkesi şaşırttı. Zam konusu ülkemizde kriz halini almaya başlamıştı hatta et fiyatları zamlanarak bunu göstermiş oldular. Meyve ve sebze fiyatlarındaki artış sonucunda yeni uygulamaya gidilmişti.

Et fiyatları zamlandıktan sonra bu artış diğer sektörlere de uğradı. Süt ve süt ürünlerinde de fiyatlar tekrar artacak. A101, BİM ve Migros konu ile alakalı olarak açıklama yaptı. Açıklamanın detayları uzun süre yankı bulacak gibi duruyor.

Marketlerdeki Etlere Zam Geldi

Et fiyatları değiştikten sonra marketler de zam yaptı. Marketlerde satılan beyaz ve kırmızı ete zam yapıldı. Kurban bayramı geçmiş olmasından dolayı kesime verilen hayvan sayısında büyük düşüş yaşandı. Arz düşüklüğünden kaynaklanan zamları vatandaş fırsatçılık olarak değerlendirdi. Konu ile ilgili olarak Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Bakanı Ahmet Atalık açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda fiyatların ucuzlaması gerekirken özellikle arttırıldığını düşündüğünü dile getirdi. Kurban Bayramı sonrası 3 markette birden zam yapılması insanların canını sıkacak gibi duruyor.

A-101 Kimin? Marketlerin Kime Ait Olduğu, Sahibi ve Anlamı Şaşırtıyor!

BİM’in Açılımı Anlamı Ne? Bim Marketlerin Sahibi Kim? Yanlış Biliniyormuş İşte GerçekUcuz Et İçin Yemler Ucuzlamalı

Ahmet Atalık, et fiyatları konusunda açıklamalarını sürdürürken fiyatların düşmesi için yapılması gerekenleri de söyledi. Et fiyatlarının düşürülmesi için öncelikle yem fiyatlarının ucuzlaması gerektiğinin altını çizdi. Özellikle kırmızı et fiyatı, insanlarımızın en çok şikayet ettiği konulardan bir tanesi. Daha öncesinde yurt dışından hayvan getirilerek bu artışın önüne geçmişlerdi. Şu anda neler yapılacak önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Fırsatçılık yapan marketlere karşı talep eksilterek tepki verse vatandaşlarımız aslında otomatik olarak fiyat indirimine vesile olacaklar. Marketlerin zamlı fiyatlarına bile talep gelmesi durumunda marketler fiyat indirimine gitmiyorlar. Toplumsal bilinç ve tepki bu konuda oluşmalı mutlaka.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP