43 Farklı Ödeme Binlerce Lira Destek Kimler Nasıl Faydalanıyor?

43 Farklı Ödeme Binlerce Lira Destek Kimler Nasıl Faydalanıyor?

İlgililer devlet destek ödemelerinde yeni düzenlemelere gitti. Bu değişiklikleri ise vatandaşlara duyurdu. 43 farklı ödeme paketinin de müjdesi verildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:10
43 Farklı Ödeme Binlerce Lira Destek Kimler Nasıl Faydalanıyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Açıklamalara göre başvuru işlemi, sıra vs. beklemeden binlerce vatandaş destek ödemesi alacak. İlk olarak 8 farklı kalemde gerçekleşecek ödemeler ilerleyen zamanlarda 43’e tamamlanmış olacak. Paketler ekseriyetle pandemiden dolayı mağdur olan vatandaşlara yönelik. İhtiyaç sahibi olup devletten maaş almayan, SGK’ya ilişkin hakları olmayan vatandaşlar öncelikli. Ardında esnaflara ve diğer işletmelere sıra gelecek. Devlet maddi olarak sıkışık olunan bu dönemde hiçbir vatandaşını yalnız bırakmayarak ödemeler gerçekleştiriyor. Birçoğu aylık olarak yapılan ödemelerin bir kısmı da tek sefere mahsus ödenmiş olacak. Başvuru formunda ödeme türüne ilişkin bilgiler de yer alacak. Buna göre vatandaş başvuruda bulunabilecek.

Yaşlılar ve Engelliler Mercek Altında

65 yaş aylığı kapsamında yapılacak ödemeler 700 TL olarak açıklandı. Birçok ödemeyle beraber bu ödemeye de zam yapılması konuşuluyor. Ancak zam yeni dönem ödeme takvimine erken adapte edilemeyebilir. İlk birkaç ay zamlı olmayacak olan ödemeler zam kesinleştikten sonra değişikliğe uğrayacak. 65 yaş aylığına ek olarak evde bakım ücretleri de ödeme kapsamına alındı. Yaşlılar ve engelli vatandaşlara yönelik olan ödemeler ise 1625 TL olarak açıklandı. 65 yaş üstü vatandaşların yararlanacağı ödemelerden engelli vatandaşlar da yararlanmak istiyorsa engelli vatandaşların doktor raporu alması gerekecek. Engelli vatandaşlar için ayrıca 558 TL maaş da bağlanacak. Tek bir doktor raporu ile iki başvuruyu yapmak mümkün olacak. Eşi vefat eden kadınlar için 275 TL ödeme yapılması da planlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP