DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Günlük 100 TL Almak İçin Başvurular Başlıyor Detaylar İŞKUR’da
  • Finans 365
  • Gündem
  • Günlük 100 TL Almak İçin Başvurular Başlıyor Detaylar İŞKUR’da

Günlük 100 TL Almak İçin Başvurular Başlıyor Detaylar İŞKUR’da

İŞKUR’dan işsizlik oranlarını tersine çevirecek atılımlar  gelmeye devam ediyor. Her meslek grubuna dair çalışma sahası ve eğitimler düzenleyen İŞKUR herkese uygun işlerle  vatandaşın yüzünü güldürüyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:11
Günlük 100 TL Almak İçin Başvurular Başlıyor Detaylar İŞKUR’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KPSS şartında esneme getiren kurum pandemiyle beraber her alanda iş oluşturma konusunda organize çalışıyor.

Yapılacak düzenleme ile beraber haftalık en fazla 65 saat işbaşı eğitim programları düzenlemeye başlayacak. Gün içinde en az 5 en fazla 8 saat çalıştırmayı planlayan kurum ayrıca ekstra ücret de ödeyecek. Günlük ve aylık desteklerle beraber 4000 TL ödeme yapılması gündemde. Bu sistem ile vatandaş direkt iş sahasına girmeden işbaşı eğitimlerle para kazanmaya başlayacak. Başvuru detayları da yavaş yavaş oluşmaya başladı. Sektörde olan her gelişmeyi eğitime dahil eden kurum eğitim bittikten sonra yeni bilgilerle donanmış insanlar oluşturmayı planlıyor. Bu fırsattan yararlanmak için ilk etapta İŞKUR’da kayıt oluşturmak gerekiyor. Kaydınızın olup olmadığı site üzerinden de görülebileceği gibi kurumu arayarak da öğrenebilirsiniz.

Tarım Sahasına Destek Devam Ediyor

15 yaş ve üzeri ile bu programı sürdürecek olan kurum yaş konusunda da esnemeye gitti. Verilecek eğitim ile her sahadan iş grubuna istihdam sağlanacağı için 15 yaş ve üzeri bu konuda eğitim alabilir. Kişi eğitimden sonraki işverenini ayarlayarak İŞKUR’a bildirebilir. Ancak burada da belli başlı kurallar var. İşveren hiçbir şekilde 1. Veya 2. Dereceden yakın olmamalıdır. Ayrıca eş olma durumu da İŞKUR’un reddedeceği bir durumdur. Eğitim esnasında sağlık primlerinin ödenmesine dikkat edilecek. Tarım alanına önem veren İŞKUR burada çalışmak isteyene destek sağlayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP