DOLAR

32,5861

0.03%
EURO

34,9679

0.22%
ALTIN(gr)

2.425,40

0,10%
BİST 100

%
O Bankalar Beklenen Hamleyi Yaptı Herkes Şaşkına Döndü
  • Finans 365
  • Finans
  • O Bankalar Beklenen Hamleyi Yaptı Herkes Şaşkına Döndü

O Bankalar Beklenen Hamleyi Yaptı Herkes Şaşkına Döndü

Vatandaşlar hem devletten hem bankalardan son dönemde çok destek aldı. Ancak son hamle herkesi şaşkına çevirdi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:14
O Bankalar Beklenen Hamleyi Yaptı Herkes Şaşkına Döndü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kamu bankaları ve özel bankalardan bazıları vatandaşa destek vermeye devam ediyor. Yapılan destekler genellikle kredi limitlerine göre olsa da yeni düzenlemeyle beraber hem kredi limitleri hem de faiz oranlarına ilişkin çok güzel çalışmalar geldi. Bu çalışmalardan bazıları tam olarak açıklanmadı. Başvuruların başlamasından kısa üre önce vatandaşlarla paylaşılacak detaylardan önce bankalar belli başlı konulara temas etti. Bunlardan ilki kredi limitlerine ilişkin oldu. Kredi limitleri normalkampanyalarda gayet yüksek. Ancak devlet destekli ödemelerde veya bankanın kendi destek politikasındakredi limitleri bu kadara yüksek olamayabiliyor. Vatandaşlar ise bu durumdan oldukça şikayetçiydi. Bankalar bu konuda anlaşmaya vararak 80 bin TL’ye kadar kredi limitini vatandaşların hizmetine sunacak.

3 Banka Atak Yaptı

Kredi limitlerine dair yapılan açıklamaların hemen ardından kredi faiz oranlarınailişkin de açıklamalar geldi. Bilindiği üzere yakın tarihte Merkez Banaksında bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre faiz oranlarınındüşürülmesi ve vatandaşa yardımcı olunması istendi. Buna göre bankalar faiz oranlarını %1’in altına indirerek %0.69 oranında bir faiz oranı belirledi.. Faizoranlarını 36 ay vadeye göre ayarlayan bankalar vade seçenekleri vatandaşa bıraktı. Vatandaş sınır süre 36 ay olmak üzere istedikleri gibi ödeme planı oluşturabilecek. Sıkıntı yaşamayacak olan vatandaşların kampanyadan yararlanması bekleniyor. TEB, Garanti ve Ziraat Bankası önderliğindeyapılacak çalışma için başvuruların en kısa zaman da başlamasıplanlanıyor. Başvurular banka şubeleri ve online işlemler aracılığıyla yapılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP