DOLAR

32,4489

-0.13%
EURO

34,8060

-0.5%
ALTIN(gr)

2.443,04

0,30%
BİST 100

%
O Düzenleme Tarihe Karıştı Haberi Alan Vatandaşlar Bankaların Önünde Bekledi
  • Finans 365
  • Finans
  • O Düzenleme Tarihe Karıştı Haberi Alan Vatandaşlar Bankaların Önünde Bekledi

O Düzenleme Tarihe Karıştı Haberi Alan Vatandaşlar Bankaların Önünde Bekledi

Bankaların eski birçok düzenlemesi artık tarih oluyor. Pandemi dolayısıyla birçok kuralda esnekliğe gidilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:18
O Düzenleme Tarihe Karıştı Haberi Alan Vatandaşlar Bankaların Önünde Bekledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre bankaları birçok noktada değişime giderken yapılan bu değişiklikler vatandaşın lehine olacak. Korona virüs sebebiyle milyonlarca vatandaşın işini kaybetmesi bir garabet olarak karşımıza duruyor. Kısa çalışma ödeneklerinin de süresi nerdeyse dolacak ve vatandaşlar geçimlerini sadece devlet destekleri ve banka kredileri ile sağlayacak. Bundan dolayı vatandaşların gözlerini ana haberlerden ya da yetkililerin duyuru sayfalarından alamıyor. Duru böyle olunca bankalar kendi içlerinde bir karara vararak birkaç uygulamayı askıya aldıklarını bildirdi. İlk olarak vatandaşların da korkulu rüyası olan kara listede olma durumu bir dönemliğine askıya alındı. Kamu bankaları tarafından verilen karar göre vatandaşların kredi taleplerine dikkat edilecek bir husus olarak görünmeyecek bu durum. Kredi sicil notlarına bakmayacak olan bankalar vatandaşın gelir durumuna veya kefil getirip getirmeme durumunu dikkate alacak.

O Sistem Geri Geldi

Bir diğer değişiklik ise düzenli gelire göre kredi verme durumunda ağarılacak. Bankalar daha önceden kredileri düzenli geliri olan vatandaşlara daha bol keseden verirken geliri olmayan vatandaşların taleplerini reddediyordu. Artık reddetme gibi durumlar söz konusu olmayacak bu bağlamda birkaç alternatif geliştirildi. Geliştirilen alternatiflerden hayata geçme olasılığı en yüksek olanı ise kefil getirme sistemi. Eski yıllarda da çok uygulanan sistem yeniden gün yüzüne çıkartıldı. Buna göre çalışma arkadaşı veya yakın akraba kişilere kefil olabilecek bu en az 2 kişinin varlığı kredi almaya yetecek. Düzenli gerili olanlar ise bir maaş bordrosu ile kredi alma işlemini sonlandıracak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP