Korona Yardımı Almayan Kalmayacak! 15 Bin TL’ye Kadar Maddi Yardım Devletten

Korona Yardımı Almayan Kalmayacak! 15 Bin TL’ye Kadar Maddi Yardım Devletten

Korona yardımı kapsamı nedir? Nasıl alınır? Almak için ne yapmak gerekiyor? Devletten fakirler için yardım nasıl alınır, kira yardımı nedir ve kira yardımı nasıl alınır? Kaymakamlık yardımı nedir ve ne kadar? Merak edilen bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:20
Korona Yardımı Almayan Kalmayacak! 15 Bin TL’ye Kadar Maddi Yardım Devletten
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Korona virüsü belası tüm dünyayı etkisi aldığı gibi Türkiye’yi de etkisi altına aldı. Ekonomik şartları bozulan vatandaş devletten yardım talebinde bulunuyor..

Kendi vatandaşlarımızdan eskilerin dediği gibi ”bir lokma ekmeğe muhtaç” hale gelenler mevcut. Devlet bu vatandaşlarımız için bazı sosyal yardımlarda bulunuyor.

Devlet artık 1990’lı yıllara göre gerek Avrupa Birliği’ne giriş için, gerek ise ”sosyal devlet” imajı vermek için bazı yardımlar yapıyor. Ancak bu yardımlar maalesef büyük yardımlar olmuyor ve fakirlere sunulan devlet yardımları çok çok kısıtlı ve her an kesilme riski olduğu için vatandaşlar refaha eremiyor.

iş-kur Türkiye’de fakir vatandaşlara yönelik olarak iş imkanları sunmaktadır. Ancak sunulan iş imkanlarını beğenmeyen ve haklı olarak çalışamayacak olanlara da bir süreliğine devlet yardımları yapılmaktadır.

Fakirlik yardımı veya fakir yardımı, fakirlere devlet yardımı diye bir ifade devlet nezdinde etik olmadığı için kullanılmamaktadır. Devlet fakirlere kesintisiz olarak yardım sağlamamakta, kaymakamlığa yapılacak olan kömür ve gıda yardımı ile fakirlere muhtaç bulunurlar ise belirli düzeyde az biraz yardımlar yapılmaktadır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, muhtaç ailelere yönelik olarak aylık bir takım yardımlar ve gıda yardımları veriyor.

Eğer kentsel dönüşümden yararlanan birisi iseniz devlet size bir dönem boyunca kira yardımı yapabilir.

Fakirlik maaşı nedir, kime verilir?

  • Barınma için duruma göre aylık 317 TL,
  • Çocuk için sağlık yardımı her çocuk için ayrı ayrı 30 TL,
  • Yakacak için 500 kilo kömür, bazı bölgelerde 500 kilo daha fazla verilebiliyor veya duruma göre daha fazla verilmesi uygun görülebilmektedir, eğer soba kullanıyorsanız ve gelir düzeyiniz düşük ise en yakın kaymakamlığa lütfen başvuruda bulunun ve hakkınızdan yararlanın,
  • Eşi vefat etmiş kadınlar için aylık eğer dul maaşı alıyorsa bu para verilmez 250 TL,
  • Engelli raporu olan vatandaşlara 2022 aylık yardımı ve engelli raporunda ağır engelli görünüyor ise aylık 1.305 TL bakım maaşı,
  • Evde 65 yaş üstü olanlara aylık 601 TL,
  • Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yaşlı ve engelilere özel olarak bazı beldelerde temizlik ve haftalık yemek yardımı,
  • Üniversite öğrencileri için burs
  • Yeni evleneceklere çeyiz parası olarak 15 bin TL ödeme (belirli durumlarda)

Bu yardımların her biri her fakir vatandaşımızın alabileceği yardımlar değildir.

2.000 TL maaş alan bir eve bu yardımların girmesi çok zordur. Ancak evde bakım ve 2022 maaşı engelli vatandaşlarımızın hakkıdır ve almalarında engel yoktur.

65 yaş üzeri olanlara yapılacak olan yardımlarda sürekli olarak maaş zammı ile 65 yaş üstünde olan vatandaşların daha refah yaşaması için düzenlemeler yapılmaktadır.

Korona kapsamında 2 milyon kişiye de 1000′ er lira maddi yardım. En düşük emekli maaşı da 1500 tl oldu. Nisan ayında başlıyor ödemeler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP