DOLAR

32,5445

0.1%
EURO

34,8943

-0.31%
ALTIN(gr)

2.441,87

0,24%
BİST 100

%
Başvurana En Az 500 TL Anında Verilecek! Başvurular PTT’den Alınacak
  • Finans 365
  • Gündem
  • Başvurana En Az 500 TL Anında Verilecek! Başvurular PTT’den Alınacak

Başvurana En Az 500 TL Anında Verilecek! Başvurular PTT’den Alınacak

Devlet pandemi destek ödemeleri dışında vatandaşa ek bir destek ödemesi daha çıkardı. Başvuru formları havada kapışıldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:21
Başvurana En Az 500 TL Anında Verilecek! Başvurular PTT’den Alınacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Açıklamaya göre vatandaş pandemi destek ödemesinden hayli memnun. Birçok ihtiyacını gideren vatandaşın pandemi destek ödemesini beklemesi bir eziyet olarak görülüyordu. Binlerce insanın işini kaybetmesi ve bunun sonucu olarak herkesin devletten destek beklemesi oldukça olağan. Devlet bu açığı fark ederek vatandaş için yeni bir destek ödemesi daha başlatacak. Başvuru süreci ve muhtevası pandemi destek ödemesi ile aynı olan yeni destek ödemesinin minimum 500 TL olarak ödenmesi bekleniyor. Belli şartları haiz olan bu destek ödemesi için başvuru talepleri şimdiden yağmur olmaya başladı. İlk olarak her haneden bir kişinin başvuru yapması yeterli olacak. Daha önceden pandemi destek ödemesi almış olan vatandaşın da başvuru yapması olağan karşılanacak. Ancak destek ödemeleri verilirken ilk olarak daha önceden hiç destek ödemesi almamış olan vatandaşın gözetileceği konuşuluyor. Devlet hiyerarşik bir düzen belirlemiş olacak.

Reşit Olanlara Başvuru Hakkı Tanındı

18 yaşından büyük her vatandaşın devletten destek alma hakkı bulunurken bu hak başvuru yapma sürecine de sirayet edecek. Bundan dolayı evinde 25 yaşından büyük biri olmayan vatandaşların yaşı 18 ile 25 arasında ise o zamanda başvuru yapmaları için engel yok. Aynı şekilde hane içinde annenin ya da babanın evden çıkamama gibi bir durumları varsa o zaman başvurular yine 18 yaşından küçük olan bireye sirayet etmiş olacak. Türk vatandaşının başvuru yapmaları için engel yok ancak bu şarta yeni bir şart daha eklendi. Mavi kart sahipleri de kolaylıkla kartlarıyla başvuru yapabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP