DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Sanifoam (SANFM) Almanya ve Türkiye’de Yapmış Olduğu Yatırımlar İle Yatırımcıların İlgi Odağı Oldu
  • Finans 365
  • Borsa
  • Sanifoam (SANFM) Almanya ve Türkiye’de Yapmış Olduğu Yatırımlar İle Yatırımcıların İlgi Odağı Oldu

Sanifoam (SANFM) Almanya ve Türkiye’de Yapmış Olduğu Yatırımlar İle Yatırımcıların İlgi Odağı Oldu

Borsa İstanbul'da SANFM kodu ile işlem gören Sanifoam Sünger Sanayi Ve Ticaret A.Ş.'nin hisseleri son zamanlarda sergilemiş olduğu performans ile küçük, büyük tüm yatırımcıların ilgi odağı oldu. Bu ilginin altında yatan temel neden şirketin güçlü büyüme potansiyeli taşıyor olması. Detaylar haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:21
Sanifoam (SANFM) Almanya ve Türkiye’de Yapmış Olduğu Yatırımlar İle Yatırımcıların İlgi Odağı Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sanifoam Sünger Sanayi Ve Ticaret A.Ş.’nin yapmış olduğu akıllı yatırımlar ve bu yatırımların karlı bir şekilde bilançolarına yansımış olması yatırımcıların büyük ilgisine sebep oldu. Bu ilgi ise hissenin Borsa İstanbul’da sergilemiş olduğu performansına pozitif yansıdı. An itibariyle şirketin hisseleri 5.60 fiyatından %12 prim ile işlem görüyor.

Tüm Teknik Göstergeleri ve İndikatörler Güçlü Al Veriyor

Sünger ve Türevlerinde Uzmanlaştı

Sanifoam’ı 1990’da kurduk. Başlangıçta amacımız hastane yatakları üretmekti. Ancak sonra piyasadaki talep bizi farklı alanlarda sünger ve türevlerini üretmeye yöneltti. Şu anda sanayinin pek çok alanına üretim yapıyoruz. Otomotive, beyaz eşyaya, inşaat sektörüne ses ve ısı yalıtımı amaçlı nitelikli süngerler, evlerde kullanım için bulaşık süngerleri üretiyoruz. Metal işleyen herhangi bir fabrikada bile bizim ürünümüz mutlaka vardır. Çok özel süngerler üretiyoruz.

İthal Edilen Ürünü Türkiye’de Yerli ve Milli Olarak Üretmeyi Başardı

Kenaf’tan izolasyon malzemesi yaptı Ford, Hyundai gibi dünya markası araçların tedarikçisi oldu.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) Sanifoam Sünger Sanayi A.Ş., (Sanifoam) otomotivde ana sanayi için sanayi polyester, poliüretan, polipropilenden ürettiği izolasyon malzemelerine ‘kenaf bitki lifleri’nden geliştirdiği yeni bir izolasyon ürünü ekledi. Daha önce tamamı ithal edilen bu ‘doğal’ malzemeyi Türkiye’de üretmek için 2 yıllık Ar-Ge çalışması yapan firmanın ilk müşterisi ise Hyundai oldu. Hyundai, kenaf bitkisinden geliştirilen bu ‘doğal’ izolasyon malzemesini yeni Accent’lerin tavanında kullandı. Sanifoam Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıım Ulkat, “Hyundai projenin başından itibaren bize büyük destek verdi. Şimdi diğer otomotiv markalarıyla da görüşüyoruz. Mesela Ford ile bazı modelleri için görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Almanya’da Yapmış Olduğu Yatırımları Güçlendiriyor

Almanya’da kurulu bulunan bağlı ortaklığımız Sanifoam GmbH şirketinin 25.000 Euro olan sermayesi 50.000 Euro tutara yükseltilmiş olup, Alman yetkili kurumları tarafından 23.12.2019 tarihinde tescil edilmiştir.

Sermaye artışının 12.500 Euro bedeli Sanifoam Sünger San.Tic.A.Ş. tarafından karşılanmıştır.

Tescile ilişkin bilgiler

Şirket Ünvanı SANİFOAM GmbH

Şirket Sermayesi : 50.000 EURO

Ortaklık Yapısı : Sanifoam Sünger San.Tic.A.Ş. %50 – Yıldırım ULKAT %50

Kamuoyu bilgilerine sunarız.

Şirketin Borsa İstanbul’da SANFM kodu ile işlem gören hisseleri yatırımcılar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Ispartalı büyük bir yatırımcı KAP’a (Kamuyu Aydınlatma Platformu) sürekli hisse alım bildiriminde bulunuyor. Son yapmış olduğu bildirim ile şirkette ki payı % 7.30’a ulaşmış durumda. “Sanifoam sünger sanayi ve ticaret A.Ş. Sermayesindeki paylarım 31.12.2019 tarihi itibariyle % 7.30’a ulaşmıştır.”

SPK’nın 22 Nisan 2002 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan tebliği uyarınca yayımlanması istenen uyarı; “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP