DOLAR

32,4641

-0.1%
EURO

34,7550

-0.64%
ALTIN(gr)

2.435,01

-0,03%
BİST 100

%
PTT’den Ödemeler Devam Ediyor En Fazla Kaç TL Ödeme Yapılıyor?
  • Finans 365
  • Gündem
  • PTT’den Ödemeler Devam Ediyor En Fazla Kaç TL Ödeme Yapılıyor?

PTT’den Ödemeler Devam Ediyor En Fazla Kaç TL Ödeme Yapılıyor?

PTT aracılığıyla yapılan ödemelere bir yenisi daha eklendi. Buna göre 600 TL’ye kadar ödeme almak mümkün. Belirli şartlar nispetinde ödeme yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:22
PTT’den Ödemeler Devam Ediyor En Fazla Kaç TL Ödeme Yapılıyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal devlet anlayışını dikkate alarak ödeme yapmaya devam eden devlet her kesimden vatandaşa her durumda elini uzatıyor. Genç yaşlı ayırmadan herkes dikkatle takip edilerek neye ihtiyaç varsa o sahada ödeme gerçekleştiriliyor. Yapılan yeni çalışmada doğum yapan annelere doğum parası verilmesine karar verildi. Doğum paraları 2015’ten sonra doğum yapan tüm kadınları kapsıyor. Parayı almadaki en önemli kıstas ise doğan çocuğun sağ olarak doğması. Ölü doğum, doğum parası almak için yeterli olmuyor. Ayrıca annenin sigortalı olması gerekiyor. Burada baba önemli bir faktör olmuyor. Eğer baba sigortalı ise ve anne çalışmıyorsa babanın da başvuruda bulunma hakkı var.

Her Çocuk İçin Farklı Ödeme

Bir diğer önemli şart ise annenin Türk vatandaşı olmasıdır. Annenin TC kimlik kartının yerine mavi kartının da olması vatandaşlık göstergesi olacağından yeterlisayılacak. Ancak annenin TC kimlik kartı veya mavi kartı yoksa gözler babaya çevrilecek. Türk vatandaşı olan baba başvuruda bulunabilir. Başvuru formunda anne ya da baba hangi statüde çalışıyor ise bunun bildirilmesi gerekiyor. Form incelendikten sonra ödemelere hemen başlanacak. E Devlet üzerinden yapılacak olan başvuruların takibi yine E Devlet üzerindenonline şekilde olacak. Tek seferlik olması planlanan ödemenin yine de takibi yapılmalıdır. Çünkü ikinci, üçüncü ve daha fazla sayıda çocukta ödeme miktarı değişecek. İlk çocukta 200 TL ödeme yapılacakken 2. Çocukta bu tutar 400 TL’ye çıkartılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP