DOLAR

32,4671

-0.07%
EURO

34,7275

-0.72%
ALTIN(gr)

2.433,18

-0,11%
BİST 100

%
Şeker Fabrikaları’nın Satışında Son Durum

Şeker Fabrikaları’nın Satışında Son Durum

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Niğde Bor Şeker Fabrikası ve Kırşehir Şeker Fabrikasının satış ihalesini gerçekleştirdi. Pazarlık usulüyle gerçekleşen ihale, İhaleler Özelleştirme İdaresinde (ÖİB), Kurumun Başkan Yardımcısı Bekir Emre Haykır yönetiminde gerçekleştirildi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:22
Şeker Fabrikaları’nın Satışında Son Durum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Niğde Şeker Fabrikası ve Kırşehir Şeker Fabrikası’nın satış ihalesi bugün yapıldı. Doğuş Çay ile Kayseri Şeker, Niğde Şeker Fabrikası; Kayseri Şeker Fabrikaları ile Tutgu Gıda Kırşehir Şeker Fabrikası için yarıştı.

Niğde Bor Şeker Fabrikası için İş Kaya İnşaat Anonim Şirketi, Tüzünler Tarım Ürünleri Anonim Şirketi, Erser Grup-Sterk Ortak Girişimi, Bergiz A.Ş, Doğuş Yiyecek İçecek Üretim A.Ş, Kayseri Şeker A.Ş, Mutlucan Tuz Madencilik, Albayrak Turizm Seyahat A.Ş teklif vermişti.

Kırşehir Şeker Fabrikası için Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret A.Ş, Yılmaz Çağlayan Oğulları Un Sanayi ve Ticaret A.Ş, Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret A.Ş, Kayseri Şeker Fabrikaları A.Ş, Mutlucan Tuz Madencilik İnşaat Turizm Otomotiv Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret A.Ş,Tutgu Gıda Turizm İnşaat İmalat İthalat İhracat Sanayi Ticaret A.Ş, Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret A.Ş, Fermas İnşaat A.Ş, Bergiz İnşaat A.Ş, Eksim Yatırım Holding A.Ş, Çağlayanlar Enerji ve Gübre Sanayi Ticaret Limited Şirketi teklif vermişti.

Niğde, Doğuş Çay’da

Niğde Bor Şeker Fabrikası ihalesine giren Doğuş Çay ve Kayseri Şeker Fabrikaları, ihaleyi almak için adeta yarıştı. İhaleyi, en yüksek teklifi vererek Doğuş Çay kazandı. Doğuş Çay, 336 milyon TL ile ihaleyi almaya hak kazanmış oldu.

Kırşehir, Tutgu Gıda’da

Kırşehir Şeker Fabrikası için Kayseri Şeker Fabrikaları ve Tutgu Gıda yarıştı. En çok ihaleyi vererek, Kırşehir Şeker Fabrikasının yeni sahibi Tutgu Gıda oldu. Tutgu’nun teklifi 300 milyon TL idi.

Salonda Gergin Anlar Yaşandı

İhalenin yapıldığı salona CHP’li yönetici ve milletvekilleri alınmayınca gergin anlar yaşandı. Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu, CHP’li yönetici ve vekillere, ihaleyi sağlıksızlaştırdıklarını söyleyince vekiller, “Neyi, kimden gizliyorsunuz? Bizim gelmemiz sizi neden rahatsız etti? Biz mi ihaleyi sağlıksız hale getiriyoruz?” diyerek tepki gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Şeker vatandır, vatan satılamaz. “Bu ihale hukuksuzdur, kimse gelmesin diye saat 11.00’de duyurdunuz ama biz 2019’da bunu, bu fabrikaları yeniden devletleştireceğiz.” diyerek ihaleyi protesto etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP