Ödemeler PTT Üzerinden Veriliyor! Herkese 2604 TL Para Yardımı Yapılıyor!

Ödemeler PTT Üzerinden Veriliyor! Herkese 2604 TL Para Yardımı Yapılıyor!

ABONE OL
8 Ocak 2023 11:04
Ödemeler PTT Üzerinden Veriliyor! Herkese 2604 TL Para Yardımı Yapılıyor!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet bu ana yardıma muhtaç ve hiçbir geliri olmayan vatandaşlara gıda ve sağlık gibi ihtiyaçlarını sorunsuz bir şekilde devam ettirebilmek için şartları taşıyan yaşlı vatandaşlara her ay 2604 TL 65 yaş aylığı ödeyecek. Bu kapsamda yapılan yardımlardan kimler yararlanabilir? İşte detaylar..

Devletin yapacağı aylık 2604 TL yardım ödeneğinden yararlanmanın ilk şartı 65 yaşını doldurmuş olmak. Aynı zamandan bu vatandaşların devlet veya sosyal güvenlik kurumlarından hiçbir gelirinin olmaması da gerekiyor. Peki başvurular nereye yapılacak, diye soranlar için de işte cevabı.

Devlet Desteğinden Nasıl Yararlanılır?

Vatandaşlar başvurularını ikametgahlarının bulunduğu yerdeki Kaymakamlık’a giderek yapabiliyorlar. Başvuru yapıldıktan sonra yaklaşık 1 ay içerisinde işlemler sonuçlanıyor. Bu da demek oluyor ki 65 yaş aylığını alabilmek için çok uzun bir süre beklemek gibi bir durum ortada yok. Ancak ne yazık ki 65 yaş üstü olup emekli aylığı olan vatandaşlar bu yardımdan yararlanamıyorlar.

Hiçbir geliri olmayan kişilere devlet bir çok yardımlarda bulunuyor. Bunlar arasında gıda, para ve barınma yerleri bulmak gibi ihtiyaçlara göre farklılık göstermektedir. Fakirlik maaşı almak isteyenler için bazı şartlara öne sürülüyor. Bu şartlar içerisinde; anne ve babası olmayan muhtaç çocuklar, %40 ve üzeri oranında engeli olanlar, hiçbir sosyal güvencesi hakkı olmayanlar, bir geliri veya aylığı olmayanlar, mahkeme kararı ile bakım altına alınmamış olanlar bulunuyor. Taşınır veya taşınmaz üzerlerinde hiçbir malın da olmaması önemli bir kriter. Bu şartları taşıyan vatandaşlar en yakın Kaymakamlık binasına giderek başvurularını yapabilirler.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Berna yananer

    Ev hanımıyım iki yaşında kızım var eşim çalışmıyor kira dayım ve ihtiyacım var


HIZLI YORUM YAP