Kiracılara 25 Bin TL’ye Kadar Maddi Destek Devletten! İşte Şartlar

Kiracılara 25 Bin TL’ye Kadar Maddi Destek Devletten! İşte Şartlar

Devlet ilk defa konut almayı planlayan şu an kiracı konumunda olan vatandaşlara konut desteği sağlıyor. Konut desteğine dair başvuru koşulları ve diğer detayları haberimizde paylaşıyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:25
Kiracılara 25 Bin TL’ye Kadar Maddi Destek Devletten! İşte Şartlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet.tarafından sağlanan desteklerin en dikkat çekici olanlarından bir tanesi de konut desteği. Devlet tarafından sağlanan bu destek miktarı en az 13 bin en fazla ise 15 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.

Devlet tarafından sağlanan konut desteğini kimlerin alabileceği, başvuru şartları ve yapılması gereken işlemler ile bilinmesi gereken tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

DEVLETTEN İLK DEFA EV ALACAKLARA KONUT DESTEĞİ

Devlet tarafından sağlanan ev desteği direkt olarak vatandaşlara verilmiyor. Bu konuda sistem şu şekilde işliyor. Konut desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar öncelikle bankalardan bir konut hesabı açtırıyorlar. Bu konut hesabında 3 yıl ile 5 yıl arasında kendilerinin belirlediği bir oranda ve sürede para yatırıyorlar.

Belirli bir süre (en az 3 yıl) bankada biriken paraya karşılık ise devlet destek veriyor. Vatandaşlar bu parayıda bu süreç içinde sadece belirli miktarda kullanabiliyorlar.

KİMLER FAYDALANABİLİR, ŞARTLAR NELER?

Vatandaşların sağlamaları gereken koşullar aslında bir kaç maddeden oluşuyor. Halen yürürlükte olan mevzuata göre tamamı kendisine ev sahibi olmayan Türk vatandaşları konut hesabı açtırabilir. Bunun yanında 18 yaşından büyük olmak yada velisi ile birlikte açtırmak şartının sağlanmasıyla birlikte ayrıca hesap ta bir kişinin adına açılır ve ortak kullanılamaz.

Devlet tarafında sağlanan konut desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşlar banka hesabından 36 ay ile 47 ay arasında para biriktirirlerse devlet katkısı yüzde 15 oluyor ve 20 bin 184 TL destek alınabiliyor. Eğer bu süre 48-59 ay olursa devlet desteği yüzde 18 oranına çıkıyor ve ödeme miktarı 21 bin736 TL oluyor. 60 ay ve daha fazla para birikimi yapanlar için devlet desteği yüzde 25 oluyor ve azami katkı tutarı 25 bin TL’ye ulaşıyor.

Ev Sahibi Olanlar Değil İlk Defa Ev Alacak Kiracılar Faydalanabilecek

Devlet bu desteği hali hazırda kiracı olan şimdiye kadar konut sahibi olmamışlar için sağlıyor.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP