SGK’dan Vatandaşlara Erken Emeklilik Müjdesi Geliyor

SGK’dan Vatandaşlara Erken Emeklilik Müjdesi Geliyor

Milyonlarca vatandaşa anında emeklilik fırsatı geliyor, konu uzun zamandır tartışılıyordu ve sonunda meclisten geçti. Milyonlarca kişinin beklediği kadar sonunda masaya yatırıldı, bu kapsamda vatandaşlar çeşitli sebepler altında erken emeklilik hakkı kazanabilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:28
SGK’dan Vatandaşlara Erken Emeklilik Müjdesi Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşlar emekli olup hayatlarını daha rahat bir şekilde sürmenin hayalini kurar, bu hayaller artık hayal olarak kalmayacak. Yeni gelen düzenlemeler ile beraber vatandaşlar bazı sebepler ışığında erkenden emekli olabilir. Erkek çalışanlar borçlandıkları günleri hem ekleyebiliyor, hem de işe başlangıç zamanlarını ön tarihe çekebiliyorlar. Bu durum sonucunda 1 sene erken emekli olabilme şansı elde ediyorlar, sigorta başlangıcı olmadan önce askerlik görevlerini yerine getirmiş olmaları gerekiyor.

Kişiler isterlerse hepsini isterlerse de bir miktarını kullanabiliyorlar, kullandıkları gün sayısı kadar da sigorta başlangıç tarihlerini geri çekebilecekler. Bu süre toplamda 1 yılı bulabilirken erken emeklilik buradan elde edilecek, başlama tarihine bağlı olarak 9 ay 1 yıl arasında erken emeklilik hakkı tanınacak. Askerlik görevini sigortalı olarak işe başlamadan önce yerine getirenler günlerini bitirebilmek için borç yapabiliyorlar, yedek subay sınıfında görevini yerine getiren kişiler ise acemilik esnasında zamanlarını borçlanabiliyorlar. Asteğmen olarak geçirdikleri 1 sene içinde 3 ay fiili hizmet zammı eklenmesiyle beraber erken emeklilik hakkı kazanılıyor.

Doğum Borçlanması ile Erken Emeklilik

Erkeklerde askerlik, kadınlarda da doğum borçlanması ile erken emekli olabilme hakkı elde edilir. Bu süreç içinde kadınların işe başlama tarihlerinden sonra hamilelik süreci geçirmiş olması gerekiyor, her çocuk için toplamda 2 sene borçlanma yapılabiliyor. Yani 3 çocukları varsa 6 sene olarak hesaplanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP