DOLAR

32,5838

0.29%
EURO

35,0578

0.23%
ALTIN(gr)

2.457,19

0,87%
BİST 100

%
Dev Banka Batıyor mu? 4300 Çalışanını İşten Çıkardı!
  • Finans 365
  • Finans
  • Dev Banka Batıyor mu? 4300 Çalışanını İşten Çıkardı!

Dev Banka Batıyor mu? 4300 Çalışanını İşten Çıkardı!

Daralan ekonomik şartların üzerine korona belası eklenince bankalarda sıkıntı yaşamaya başladı. Şube ve çalışan sayısında büyük azaltma yapan dev bankadan dolayı işsizler ordusuna 4 bin 300 kişi daha katılacak. Son dönemde bankacılık sektörü büyük kriz yaşıyor. İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:29
Dev Banka Batıyor mu? 4300 Çalışanını İşten Çıkardı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Daralan ekonomik şartların üzerine korona belası eklenince bankalarda sıkıntı yaşamaya başladı. Şube ve çalışan sayısında büyük azaltma yapan dev bankadan dolayı işsizler ordusuna 4 bin 300 kişi daha katılacak. Son dönemde bankacılık sektörü büyük kriz yaşıyor.

Dünyadaki finansman daralması bankaları zor durumda bırakıyor. Geçtiğimiz günlerde mali dar boğazda olduğu açıklanan Deutsche Bank’tan sonra Commerzbank’ta da işlerin pek iyi gitmediği söyleniyor. Bilançolarını iyileştirmek adına tasarrufa gidecek olan bankanın bu önlemler sonrası toparlanıp toparlanamayacağı ekonomi çevreleri tarafından ilgi ile takip edilecek.

Almanya’nın En Büyük İkinci Bankası

Commerzbank’ın, yeni stratejik planı çerçevesinde yaklaşık 4 bin 300 kişiyi işten çıkaracağı ve Polonya’da bulunan MBank’taki çoğunluk hissesinin satışını planlandığı bildirildi.

Bankanın geleceğe yönelik değerlendirmelerin yer aldığı strateji raporuna göre, Commerzbank, 4 bin 300 kişinin işine son vermeyi ve stratejik alanlarda 2 bin istihdam oluşturmayı planlıyor.

Commerzbank, Polonya’daki MBank’ta bulunan çoğunluk hissesinin satışını da planlarken, orta vadede masrafları azaltarak önemli ölçüde tasarruf sağlamayı hedefliyor.

Alman bankası, yeni strateji raporunda yer alan işten çıkarma gibi önlemlerin taslak olduğunu, herhangi bir kesin karar verilmediğini ve bankanın 25-26 Mayıs’da yapılacak Denetim Kurulu toplantısında masaya yatırılacağını belirtti.

Banka, 200 şubesini kapatarak, şube sayısını da 800’e düşürmeyi planlıyor.

Avrupa’da başka bankalarında tasarruf önlemi almak adına sırada olduğu söyleniyor.

Finans ve Ekonomi dünyasında yaşanan tüm gelişmeler değişimlerinden haberdar olmak için;

Bizi Twitter’da Takip Edin => Finans 365

Bizi Facebook’ta Takip Edin => Finans 365

Android Uygulamamız => Finans 365

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP