DOLAR

32,4953

-0.15%
EURO

34,9810

0.39%
ALTIN(gr)

2.434,34

0,47%
BİST 100

%
4D’li Taşeron İşçilere Müjde, TİS Görüşmesinden Sevindirici Haberler
  • Finans 365
  • Gündem
  • 4D’li Taşeron İşçilere Müjde, TİS Görüşmesinden Sevindirici Haberler

4D’li Taşeron İşçilere Müjde, TİS Görüşmesinden Sevindirici Haberler

Devlet kurumlarında çalışma hayatına devam eden tam 900 binden fazla taşeron işçiyi ilgilendiren haber geldi. 4D statüsü ile iş hayatlarına devam etmeleri ardından pek çok haktan da yararlanabilecekler. İşte tüm detayları…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:29
4D’li Taşeron İşçilere Müjde, TİS Görüşmesinden Sevindirici Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Taşeron işçiler kasım ayına girdikten sonra kritik bir sürece dahil oldular. Bu süreç içerisinde özellikle ne zaman maaş alacakları belirlenmiş oluyor. 1 Kasım’da yapılan görüşmelerin ardından vatandaşlarda yeni bir döneme girdi. Maaş konusunda merak edilen bir diğer soru ise eşit bir şekilde ücret alabilecekler mi?

KHK ile kadroya alınmış olan vatandaşlar 2017 yılında yapılan TİS görüşmeleri ile alınan kararlar doğrultusunda 2020 yılının 1 Kasım tarihinde son bulacaktı. 1 Kasım’da yapılan görüşmeler neticesinde her şey karara bağlanacaktı.

Taşeron İşçiler İçin Kasım Ayı Oldukça Önemliydi

Taşeron işçilerin toplu iş sözleşmesine ilişkin sürecin başlamasına dair beklentiler ekim ayından itibaren başlamıştı, ancak iş kolu değişimleri nedeniyle sürecin uzatıldığı görünüyor. İş kolu değişimleri tamamlandıktan sonra görüşmelerin tekrar edilmesi ve net bir konuya varılması planlanıyor. Masada bulunacak olan Türk İş Sendikası ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2020 TİS görüşmelerinde rol alacak.

Bu görüşmeler neticesinde Ocak ayında yeni zamlı maaş ödemelerinin yapılması bekleniyor, bu kapsamda 4D’li taşeron işlerin maaşlarında artış yaşanacak. Sözleşmenin detaylarının ise en geç Aralık ayında kesinleşmesi bekleniyor. Masada yer alacak önemli konular arasında maaş zammı, yüzdelik dilim ile ek ödemeler, promosyon ikramiye ödemeleri artışı, görev tanımı ve tayin hakkı meseleleri bulunuyor. Bu görüşme taşeronlar için adeta milad olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP