DOLAR

32,5149

-0.11%
EURO

34,8008

-0.2%
ALTIN(gr)

2.426,46

-0,14%
BİST 100

%
Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann: Türkiye’nin S-400 kararından endişeliyiz
  • Finans 365
  • Finans
  • Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann: Türkiye’nin S-400 kararından endişeliyiz

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann: Türkiye’nin S-400 kararından endişeliyiz

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, S-400 füze savunma sistemleri alan Türkiye'den endişeli olduklarını açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:29
Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann: Türkiye’nin S-400 kararından endişeliyiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, Türkiye’nin S-400 füze savunma sistemleri almasından dolayı endişeli olduklarını açıkladı.

Almanya, Rusya ile ABD arasında yaşanan tartışmalarda Rusya’dan doğalgaz satın almayı sürdüreceklerini açıklamış ve ABD’nin tepkisini çekmişti.

Bugüne kadar NATO üyesi ülkelerin S-400 füze savunma sistemlerini satın almamış olmasını değerlendiren uzmanlar ise bu sistemlerin ABD ve diğer Batılı ülkelerin ve Türkiye’nin savunma, füze ve benzer sistemlerine saldırabilecek olduğunu ve bu sistemleri alma kararından Türkiye’nin vazgeçmesini istemişlerdi.

Türkiye ise bu sistemleri satın aldığını ve yakın zamanda sistemlerin Türkiye’ye teslim edilecek olduğunu açıklamıştı.

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, “Türkiye’nin Batı İttifakına sıkı bir şekilde kenetlenmiş kalmaya devam etmesini istediklerini, bu nedenle S-400’lerin satın alınmasını büyük endişeyle karşıladıklarını” belirtti. Almanya’nın planlanan satın alma konusunda ABD ve diğer NATO partnerlerinin endişelerini paylaştığını belirten Erdmann, “Her devlet silah sistemleri satın almakta özgürdür. Ancak NATO ile uyumlu olmayan bir sistemde karar kılması durumunda Türkiye’nin bunun sonuçlarını hesaba katması gerekir” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP