3 Ay Maaş Desteğini Duyan Soluğu İŞKUR’da Aldı Destek Paketinde Son Durum Ne?

3 Ay Maaş Desteğini Duyan Soluğu İŞKUR’da Aldı Destek Paketinde Son Durum Ne?

Birçok personelin çıkarıldığı bu dönemde devlet her kurumuyla vatandaşa desteklerini sürdürüyor. Açıklamalara göre 3 ay maaş desteği verilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:33
3 Ay Maaş Desteğini Duyan Soluğu İŞKUR’da Aldı Destek Paketinde Son Durum Ne?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İŞKUR ile anlaşmaya varan devlet işten çıkarılan personellerin ve işçilerin yanında durmaya devam ediyor. 3 ay devam edecek olan bu destek sayesinde binlerce vatandaş gelir sıkıntısı yaşamayacak. Bu esnada iş kurmak isteyen iş kurabilecek veya rahatça iş arayabilecek. İŞKUR bünyesindeki çalışanlara sağlanan bu hak için başvuruda bulunulması şart. Re’sen yapılmayacak olan ödemeler başvuru üzerine vatandaşa iletilecek. Ekonomik yıpranmanın önüne geçebilmek ve vatandaşı pandeminin olumsuzluklarından korumak için böyle bir adım atıldığı açıklandı. Başvuruların değerlendirilmesi için hafta sonu da çalışılacak. Gelen başvuruları hızlı şekilde sonuçlandırmak isteyen İŞKUR vatandaşın daha fazla mağdur olmasını engellemiş olacak.

Aynı Anda Birçok Sıkıntı Çözülmüş Olacak

Başvuruların il müdürlüklerine yapılması gerektiği belirtildi. Mesai saatlerine kadar başvurular alınacak ancak başvuruların sonuçlandırılması için kurum hafta sonu da çalışacak. Vatandaşa nakit akışını seri şekilde gerçekleştirilecek olan kurum ekonomik olarak canlanmanın da yaşanacağının sinyalini verdi. Piyasada sıkışıp kalan parayı bu şekilde hareketlendiren devlet işsiz kalan vatandaşı da yüreklendiriyor. 3 ay boyunca kesintisiz maaş desteği sağlanırken vatandaşlar iş aramaya devam edebilecek. 3 ay maaş yardımına ek olarak başka çalışmaların da gündeme alınacağı belirtildi. Özellikle başka iş kollarında istihdam olmak isteyen vatandaşlar için eğitim kurslarının açılması planlanıyor. Kursa Helen vatandaşlara günlük ödemelerin yapılacağı ve özellikle annelere daha imtiyazlı davranılacağı belirtildi. Bu sayede istihdam oluşturulacak ve vatandaşa destek ödemesi sağlanmış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP