DOLAR

32,5327

0.13%
EURO

35,0024

-0.08%
ALTIN(gr)

2.435,49

0,52%
BİST 100

%
5 Bin TL Ödemeyi Duyan Vatandaşlar Başvuru Ekranına Akın Ediyor
  • Finans 365
  • Finans
  • 5 Bin TL Ödemeyi Duyan Vatandaşlar Başvuru Ekranına Akın Ediyor

5 Bin TL Ödemeyi Duyan Vatandaşlar Başvuru Ekranına Akın Ediyor

Vatandaşa her kanaldan destek sağlayan devlet yeniden ödeme yapmaya hazırlanıyor. 5 bin TL olarak belirlene tutar başvuran herkese ödenecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:36
5 Bin TL Ödemeyi Duyan Vatandaşlar Başvuru Ekranına Akın Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanlarda evlerimizde çok fazla vakit geçiriyoruz. Ancak evinde yeterince eşya olmayan vatandaşlara evde durmak işkence gibi oluyor. Devlet evinde yeterince eşya olmayan vatandaşa ödeme yapmaya hazırlanıyor. 5 bin TL olarak planlanan ödemede başvuru koşulları da paylaşıldı. İlk olarak ailenin evinde yeterli miktarda eşyanın olmaması isteniyor. Buradaki kıstas ise ortalama bir hanenin konfor alanı olarak belirlendi. Konfor alanının altında kalan evlere ödeme ivedi şekilde gerçekleştirilecek. Ayrıca kişi başına düşen gelir miktarı da dikkate alınacak. Asgari ücretin 1/3’ünden az ise aile eşya ödemesinden yararlanabilecek. Evde eşya sıkıntı olmasına karşı haneye giren gelir şartlara uymuyorsa ödeme gerçekleştirilemeyecek.

Gerektiği Durumlarda Yeni Ev Verilecek

Başvurular ise direkt vakıflara yapılacak. Vekaleten yapılacak başvurular kabul edilmeyecek. Ancak hukuki anlamda vekalet yetkisi çıkarıldıysa kişi namına hareket edilebilecek. Dilekçe ya da form üzerinde yapılacak başvurular en kısa zamanda değerlendirilip kişilere dönüş sağlanacak. 5 bin TL yardıma ek olarak yine evi ilgilendiren destekler de mümkün olacak. Eşya desteği sağlanan ev çok kötü durumdaysa vatandaşa prefabrik ev imkanı da sağlanacak. Betonarme olan evlere ücretsiz tadilat imkanı sunulurken tadilattan sonra eşya desteği sağlanabilecek. Özellikle çocuklu aileler için ev ve ev eşyası çok önemli bir noktada. Bundan dolayı ilgililer yapılan her başvuruyu en kısa zamanda sonuca ulaştırmak için çalışıyor. Olası her senaryo içinse bir plan hazırlanmış durumda.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP