Salgın Riski Altına Yansıdı Son Gelişmeler Ne Diyor?

Salgın Riski Altına Yansıdı Son Gelişmeler Ne Diyor?

Altınla beraber para piyasalarının hareketli günleri devam ediyor. Mevcuttaki pandemi riskiyle beraber henüz sular durulmuş değil. Durumla en çok ilgilenen ülkelerin bankaları uyarı ve yorumlarıyla yatırımcıları aydınlatmaya devam ediyor. Ancak son yorumlara göre salgın riski nötr hale gelmedikçe dalgalanmalar sürecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:36
Salgın Riski Altına Yansıdı Son Gelişmeler Ne Diyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dikkatler Dağıtılarak Altına Güç Kazandırılıyor

Altınla beraber diğer kaynaklardan bazıları da rağbet görmeye devam ediyor. Altının tek başına kalmayışı sermayenin bölünmesi anlamına gelsede stres faktörü oluşturmadığından çok rahatsız edici gibi gözükmüyor. Aşı gelişmelerinin yoğun şekilde takip edilmesi ile piyasalara ciddi anlamda yön verilmesi planlanıyor. Aşıların erişilme imkanı ile altın hareketi birbirine paralel gideceğe benziyor. Sağlık alanında yaşanacak bir kriz yatırımcıları zor durumda bırakabilir yorumları gündemde. Kısa vadeli altın yatırımcısını ilgilendiren bu yorum uzun vadeli yatırımcı için pek anlam ifade etmiyor. Ancak uzun vadeli yatırımcının panik yaşayıp tüm altınları elden çıkarma durumuna da dikkat edilmesi yönünde uyarılar mevcut.

Amerika’da gündeme gelen teşvik politikaları da yatırımcı için olumlu olması bekleniyor. Küresel ekonomi için gereken bu paket özellikle dolar için düşünülse de aynı hat üzerinde bulunan altın için de aynı şekilde önemli. Altının yıl bitmeden dolarla inişli çıkışlı hareket edeceği hatta bazı değerleri de test etmeye çalışacağı yorumlar arasında. Altın piyasasını takip etmek bu noktada yatırımcıya kazandıracak bir hamle olarak düşünülüyor. Özellikle açılış ve kapanış değerlerinin takibi not alınmalı. Günlük olarak altının ne kadar olduğu alım satımlarda da yatırımcı için önemli. Özellikle gram altın çok iyi gözlemlenmeli.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP