DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
5 Bin TL Ödeme İçin Geri Sayım Başladı Eşyasız Ev Kalmayacak
  • Finans 365
  • Gündem
  • 5 Bin TL Ödeme İçin Geri Sayım Başladı Eşyasız Ev Kalmayacak

5 Bin TL Ödeme İçin Geri Sayım Başladı Eşyasız Ev Kalmayacak

Devlet vatandaşının rahat etmesi için yeni bir ödeme paketine onay verdi. Buna göre eşyası olmayan aileler için ödeme yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:36
5 Bin TL Ödeme İçin Geri Sayım Başladı Eşyasız Ev Kalmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Korona virüs sebebiyle herkes evlere kapanmış durumda. Ev ortamı sağlıklı olmayan ve normal konfor alanının dışında olan aileler için ödeme yapılacak. İşi olmayan ve eşya almaya gücü yetmeyen vatandaşlar için yapılacak ödemede şartlar belirlendi. Herkes ödemeden yararlanmayacak. Bundan dolayı başvuru formlarının dikkatle doldurulması gerekiyor. Başvuru formunun doldurulmasına göre barınma konusunda destek ödemeleri de söz konusu olacak. Eşya ödemelerinden önce yaşanılan evin durumu çok önemli olacak. Eğer ev bakımsız ve eşya konulacak gibi değilse o zaman evin içi düzeltilecek. Gerekli bakım ve tadilat devlet tarafından ücretsiz yapılacak. Olası durumlarda devlet ayrıca ücret ödeyebilecek.

Eşya Ödemesi Hemen Verilmeyecek

Evin tadilatı konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşlar için ayrıca başka ödemelerde yapılacak. Buna göre prefabrik evler alternatif olarak gösterilecek. Prefabrik evlere geçmek isteyen vatandaşlara 25 bin TL’ye varan ödemeler yapılmış olacak. Evin içi yaşanılacak bir hale geldikten sonra başvuru yapılarak eşya ödemesi alınmış olacak. Eşya ödemesi için düşünülen limit de belirlendi. Buna göre her vatandaşa 5 bin TL ödenmesi planlanıyor. 5 bin TL ödeme almak isteyen vatandaşlar belli şartları da yerine getirmek zorunda. Buna göre eve giren gelirin kişi başı 700 TL olması gerekiyor. Ayrı bir hesap yapılarak asgari ücretin üçte biri de hesaplanabilecek. Bu oranın altında kalan vatandaşlar ödemeye hak kazanmış olacak. PTT veya Ziraat Bankası aracılığıyla ödeme alınmış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP