DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Ziraat Bankası Kredi Kartı Borç Yapılandırması İçin Önemli Şart
  • Finans 365
  • Finans
  • Ziraat Bankası Kredi Kartı Borç Yapılandırması İçin Önemli Şart

Ziraat Bankası Kredi Kartı Borç Yapılandırması İçin Önemli Şart

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan kredi kartı borç yapılandırması konusunda Ziraat Bankası'nın kredisini almak için takipte olmama şartı olduğu iddiası gündemde geldi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:42
Ziraat Bankası Kredi Kartı Borç Yapılandırması İçin Önemli Şart
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklamalarıyla kredi kartı borcu olan vatandaşlar için yeni bir imkan sunulacağını duyurmuştu. Kredi borçlarının tamamının tek bir çatı altında toplanması amacıyla Ziraat Bankası’nın kredi sağlayacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından sonra kredi detayları da belli oldu.

Buna göre Ziraat Bankası 60 ve 120 aya kadar vadeli çeşitli oranlarda kredi imkanı sağlayacak. 60 ay vadeli kredi yüzde 1.10 faiz oranıyla 120 ay vadeli kredi ise 1.20 faiz oranıyla verilecek. Ancak konuya dair yeni bir iddia gündeme geldi.

ZİRAAT BANKASI KREDİ İÇİN TAKİPTE OLMAMA ŞARTI VAR MI?

Ziraat Bankası tarafından sağlanacak olan kredi ile ilgili olarak Dünya Gazetesi’nde bir iddia ortaya atıldı. Söz konusu iddiada, umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halkbank aracılığı ile esnafa, Ziraat Bankası aracılığı ile vatandaşa verilecek yeni kredi paketlerini açıklandığı ifade edilerek şartlar arasında şu maddelerin olduğu öne sürüldü.

Dünya Gazetesi’nin edindiği bilgiye göre tüketici kredilerinde sektör kuralı olan 48 ay vade bu uygulama için BDDK’nın izniyle 60 aya çıkartıldı. Bu yapılandırmaya girecek olanlar normal bir krediye göre 12 ay daha fazla vade imkanına kavuşacak. Normal şartlarda yüzde 2.4 düzeyinde olan faiz ise tam anlamıyla yarı yarıya düşürülmüş oldu. Bu imkandan yararlanmak için en önemli şart “müşterisi olduğunuz banka tarafından takibe alınmamış olmak”

KREDİ DİREK OLARAK BORÇLU BANKAYA YATIRILACAK

Ayrıca konuya dair yapılan açıklamalarda asgari borcun üzerinde ödeme yapabilenlerde krediye başvurabilecek. 31 Aralık itibriyle kart ekstrelerini Ziraat Bankasına götürenlerde bu imkandan yararlanacak. Kredi kullananlara ellerine para verilmeden hangi bankaya kredi kartı borcu varsa o bankaya ödeme yapılacak. Merak edilen bir diğer konu ise şirket kartlarının bu yapılandırmaya dahil olup olmadığı yönünde Ziraat Bankası bu konuda henüz bir açıklamada bulunmadı.

Ekonomi Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP